Vogeltentoonstelling Kunst in Vliegwerk

3 november 2009 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE - Een beginnend bestuurder uit Renswoude bleek in de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 oktober een behoorlijke slok te veel op te hebben.

Rond 1.35 uur zagen agenten een auto slingerend over de Rijksweg A12 ter hoogte van Bunnik rijden. Zij gaven hem een stopteken. Uit de blaastest bleek dat de man, 20 jaar oud en afkomstig uit Renswoude, te veel had gedronken en hij werd aangehouden. De man verzette zich en werd met de nodige moeite geboeid.

De ademanalyse wees 595 ug/l uit, bijna zeven keer het wettelijk maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Er is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed en verzet bij zijn aanhouding. Het rijbewijs is ingevorderd.

RENSWOUDE- Op dinsdag 17 november vanaf 19.00 uur wordt er in restaurant De Dennen aan de Utrechtseweg een informatieavond gehouden over 60-kilometerzones in het buitengebied. Binnenkort volgt meer informatie over deze avond.

RENSWOUDE - Vogelvereniging ‘Kunst in Vliegwerk’ houdt de jaarlijkse vogeltentoonstelling in gebouw Rehoboth .

Een vijftal keurmeesters zal zo’n 275 vogels, toch weer wat meer dan vorig jaar, aan een keuring onderwerpen. Daarbij wordt op een aantal aspecten gelet zoals bijvoorbeeld de grootte, de vorm, de kleur, de conditie, de bevedering etc.

Dinsdag 3 november worden de vogels ingeleverd en op woensdag kunnen de keurmeesters dan bepalen welke vogels in de prijzen vallen.

Uiteraard is er weer een grote verscheidenheid aan vogels. Van zebravinken tot kleurkanaries, van agaporniden en grote parkieten tot papagaaiachtigen.

Zaterdag 7 november is de tentoonstelling vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur geopend. Om 16.00 uur is het einde tentoonstelling en wordt begonnen met het ophalen van de vogels, het opruimen en het schoonmaken van de kooien.

Tijdens de show zullen er ook tussendoor weer kleine verlotingen gehouden worden en kan men daarnaast ook via de tombola kans hebben op een leuk prijsje.

De prijsuitreiking en tevens feestavond van de vogelvereniging wordt dit keer op 4 december gehouden, ook dan weer in gebouw ‘Rehoboth’. Tijdens die avond worden niet alleen de prijzen uitgereikt maar is er ook tijd voor bingo en een grote verloting.

De verzorging van de vogels komt voor rekening van Agro in Veenendaal terwijl de bloemversieringen aangebracht zullen worden door de echtgenotes van een aantal leden van de vogelvereniging.

Leerlingen van de basisscholen zullen weer deel kunnen nemen aan een kleurplatenwedstrijd en voor iedereen is er dan een attentie. Daarnaast zullen groepen van de basisscholen een bezoek brengen aan de tentoonstelling.

Voorzitter Adriaan Hosang hoopt dat velen de show weer zullen bezoeken en dat de keuring zal uitwijzen dat de kwaliteit van de tentoongestelde vogels erg goed is. Dat is eigenlijk nog belangrijker dan het aantal inzendingen.

advertentie
advertentie