Autocross op Hemelvaartsdag

11 mei 2010 om 00:00 Nieuws

De mannen van ACTS hebben er afgelopen weken weer keihard voor gewerkt. Naast Van Dijk nemen Stefan Dijkhuizen, Ronald Bom, Marcel van Veldhuizen, Gerd Oudenaarden en Bart Hartog het leeuwendeel van alle voorbereidingen voor hun rekening. Hierbij is ook autocrossvereniging Rang Pang uit Oudewater betrokken. De Scherpenzeelse autocross - weliswaar op Woudenbergs grondgebied – is onderdeel van het clubkampioenschap van Rang Pang.

Tino van Dijk toont zich voor eigen publiek REGIO - Op Hemelvaartsdag vindt op de Broekerweg voor het derde opeenvolgende jaar de autocross plaats. De organisatie van het spektakel ligt wederom voor een groot deel in handen van Autocrossteam Scherpenzeel (ACTS), het team van lokale rijder Tino van Dijk. De Scherpenzeler heeft er weer veel zin in. ,,Niets is mooier dan jezelf tonen aan je eigen publiek.”

door Edward Doelman

Tino van Dijk focust zich dit seizoen niet op het clubkampioenschap. De ervaren coureur legt zich dit seizoen toe op het Nederlandse Kampioenschap in de Sprintklasse. ,,Maar deze wedstrijd laat je natuurlijk niet links liggen”, stelt Van Dijk.

Buitenland

De 39-jarige coureur bereikte in de eerste wedstrijd van het NK een verdienstelijke zestiende plaats. In totaal deden ruim vijftig rijders mee. Naast de NK-crossen gaat Van Dijk komende zomer enkele wedstrijden in het buitenland meepikken.

Bekend is dat hij geen voorstander is van zandbanen. Op de Broekerweg moet hij er donderdag echter wel aan geloven. ,,Het competitie-element is minder. Wie vooraan start, is voor tachtig procent zeker van de overwinning”, zo schat Tino van Dijk in. ,,Het is heel moeilijk om het je voor te stellen, maar als je achter iemand rijdt, is het net alsof er met zes scheppen tegelijk zand over je heen gegooid wordt. Inhalen wordt dan heel lastig. Op kleibanen zijn die mogelijkheden er wel.”

De zandbaan die op de Broekerweg is aangelegd, ligt er inmiddels uitstekend bij, mede dankzij het regenachtige weer. Mogelijk hoeft er daarom minder gesproeid te worden. De weersvoorspellingen worden daarbij door Van Dijk op de voet gevolgd. ,,De autocross valt of staat met goed weer. Vorig jaar was het weer super en hadden we tweeduizend bezoekers. Of dat dit jaar gaat lukken, durf ik niet in te schatten.”

Demonstratie

In vergelijking met vorig jaar is een noviteit toegevoegd aan het racespektakel. Op het programma staat onder meer een demonstratie van het Ginaf Rally Powerteam uit Ederveen. ,,Vorig jaar stond al een truck op het terrein. Dat trok veel aandacht. Daarom hebben we gevraagd of een demonstratie mogelijk was. Gelukkig wil Edwin van Ginkel van Ginaf daar graag aan meewerken. Daarmee voegen we weer een nieuw element toe aan de autocross. Zo zoeken we elk jaar naar nieuwe mogelijkheden”, aldus Van Dijk.

De eerste races donderdag beginnen om 12.00 uur. Na afloop van het spektakel vindt in de schuur naast het circuit de prijsuitreiking plaats. Vervolgens is er een feest, waarbij de band Plork en de Aannemers zal optreden.

advertentie
advertentie