Geslaagde opa & oma middagen bij Happy Kids

13 april 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Sinds maart 2013 volgen Karin Weerd en Rozemarijn Stoutjesdijk, leidsters van Happy Kids, de opleiding VVE. VVE staat voor Vroeg- en Voorschoolse Educatie. VVE is onderwijs voor zeer jonge kinderen met een taal- en / of ontwikkelingsachterstand. Hiermee kunnen kinderen spelenderwijs hun achterstand inhalen, zodat zij een goede start kunnen maken op de basisschool. Happy Kids heeft hierin een prettige samenwerking met het consultatiebureau / Centrum voor Jeugd en Gezin.

Omdat de VVE manier van werken goed aansluit bij de manier waarop we inmiddels al ruim 10 jaar werken, hebben we besloten om VVE in onze dagelijkse gang van zaken en voor alle kinderen te gebruiken. Kinderen met een indicatie zullen uiteraard iets meer VVE tijd en aandacht krijgen hierin.

Kinderdagverblijf Happy Kids heeft iedere zes weken een ander thema aan de hand van de VVE eisen en schema's. Deze week sluiten we het thema 'Ik ben Bas' af. Bas is een jongetje uit de boeken van Dagmar Stam. Het is een sociaal- emotioneel thema dat zich o.a. richt op: 'Wie ben ik?' en 'Wie zitten er bij mij in de groep?' Tijdens dit thema leren we over groot / klein, lichaamsdelen, kledingstukken, familie en emoties.

Tijdens deze thema weken hebben de kinderen allemaal een foto van hun gezin meegenomen om op een zelfgemaakt huis te plakken. Daarnaast maakten ze onder andere een spiegel om zichzelf te bekijken, verkleedden ze zich met 'grote mensen kleren' en knipten en plakten ze een 'ik ben ….'-snoetje.

Om de wie-ben-ik-en-wie-hoort-bij-mij cirkel helemaal rond te maken hebben we twee gezellige opa - oma middagen georganiseerd op dinsdag 11 en woensdag 12 februari in ons pand aan de Rubenslaan. Na een een eerste verbazing toen de ukken hun opa's en / of oma's zagen, haalden de kleintjes alles uit de kast om hun grootouders te laten zien wat er zoal te doen is bij een kinderdagverblijf. De kinderen deelden een plak cake met de opa's en oma's en aan het eind van de middag gaven enkele oma's hun kleinkinderen op één van de twee babygroepen warme groenten om vervolgens bepakt en bezakt richting huis te keren.

Een geslaagde afsluiter van een leerzaam thema!

advertentie
advertentie