Een drukte van belang bij P.S.V. "De Willaer" afgelopen zaterdag

5 april 2014 om 00:00 Sport

Voor de menners was er zaterdag 22 maart een dressuur wedstrijd. Er was gelegenheid om 2x een proef te rijden.

Voor de "Willaer" waren er 7 combinaties die een proef reden.

In de klasse B pony's reed Melanie van de Bunt met pony Noran voor de wagen.

De eerste proef die niet echt lekker liep kreeg ze 176 punten. De 2e proef, deze duidelijk beter liep kreeg ze 191 punten.

Deny van Ommeren reed met zijn pony Spike in de klasse L en kreeg 178 en 176 punten.

Bij de paarden reed Jos Willemsen in de klasse B. Hij reed met 2 paarden dus 4 x voor de punten gereden. Met zijn paard Rytse en Robijn in zowel zijn eerste als tweede proef een eerste prijs met 185 en 182 punten en voor alle 2 de proeven een winstpunt.

Met zijn andere paard Coos ook in de klasse B 174 en 175 punten.

In de klasse M kwam Rien Doornenbal met zijn paard Taede in actie. Ook hij reed 2 proeven en kreeg hiervoor 191 en 194 punten wat hem een 1e prijs opleverden en alle 2 de proeven een winstpunt.

In de klasse ZZ reed ook hier Rien Doornenbal met zijn paard Tjark en hier had hij Bets Doornenbal als enige tegenstander. De eerste proef kreeg Rien 202 punten en Bets 210 punten dus hier had best de 1e prijs en de 2e proef had Rien 212 punten en Bets 210 punten en hier hebben ze "stuvertje gewisseld" uiteindelijk is Rien er met de 1e prijs vandoor gegaan.

Vanaf 17.00uur was het hoogte punt van de dag te zien!

Onder grote belangstelling van menners uit de wijde omtrek was er een kür op muziek voor aangespannen pony/paard.

De kür op muziek is een try out en men moet een kür rijden met 15 punten uit je "normaal" te rijden proef. De proef mag niet langer duren dan 5.30 minuten.

Hier deden geen leden van de eigen vereniging aan mee maar wel de instructie Ank Wickel. Ank reed haar kür met muziek van Elton John. Er werden verschillende soorten muziek gebruikt o.a. uit the Sound of music, Rocky, Marco Borsato enz.

Ank reed met haar pony Diva in de klasse ZZ naar een mooie 2e plaats, dus ook hier was het eigenlijk wel een beetje een feestje van de menners van de "Willaer".

advertentie
advertentie