Jubileumtocht met feestelijk tintje !

22 mei 2014 om 00:00 Activiteiten

Zaterdag 24 mei aanstaande wordt voor de tiende maal het Schuiteman Wandelfestijn georganiseerd. Diverse tochten zijn deze dag uitgezet die door bijzondere natuurgebieden gaan in de directe omgeving van Voorthuizen. Vanwege het jubileum krijgt het Wandelfestijn een feestelijk tintje. De opbrengst gaat dit jaar naar het nieuwe Kinderhospice in Barneveld.

Bijzondere natuurgebieden

De tocht laat u de mooiste stukjes van Voorthuizen en omstreken zien en loopt deze keer richting Huinen en Krachtighuizen. Vanwege het jubileum zijn er dit jaar paden opengesteld door bijzondere natuurgebieden die normaal gesloten zijn voor publiek. De routes bevatten bospaden, verharde wegen, natuurschoon en landelijke vergezichten. Alle routes worden duidelijk aangegeven met pijlen. Natuurlijk zijn er op de grotere afstanden voldoende rustplekken waar ook diverse drankjes en versnaperingen te verkrijgen zijn.

Afstanden

Er zijn diverse afstanden mogelijk. De “echte” diehards kunnen zich uitleven op de 15, 25, 30 of 40 kilometer. Voor diegenen die niet zo ver kunnen of willen lopen, bijvoorbeeld ouders met kinderen, is er een afstand van 5 en 10 kilometer uitgezet.

Start

Het startbureau is open vanaf 07.00 uur. Deze is gevestigd in het Kerkelijk Centrum Bethabara, Van den Berglaan 79 in Voorthuizen. De wandelaars die de lange afstanden willen lopen van 40 en 30 kilometer kunnen om 7.30 uur als eerste van start. Belangstellenden voor de vijf en de tien kilometer zijn vanaf 9.00 uur welkom. Voor diegenen die met de trein komen, is er vervoer geregeld van en naar station Barneveld-Noord. Dit moet wel van te voren worden aangevraagd via de website wandelactiviteiten.nl.

Feestelijk tintje

Vanwege het jubileum zijn er diverse feestelijke activiteiten. Zo krijgt elke deelnemer aan het einde van de tocht gratis friet. Tevens zal dweilorkest “De Barre Bloazers” iedereen muzikaal binnenhalen. Natuurlijk is er voor elke wandelaar ook weer een leuk aandenken en attentie.

Opbrengst naar Kinderhospice

De opbrengst van deze dag gaat naar het nieuwe Kinderhospice in Barneveld. Zij willen deze donatie besteden aan zonneschermen voor het nieuwe pand.

Meer informatie

Meer informatie over onder meer de starttijden en de afstanden is te vinden op www.wandelactiviteiten.nl. Ook voor het aanvragen van vervoer van en naar station Barneveld-Noord kan de website worden geraadpleegd.

advertentie
advertentie