2 DOTO turnsters door naar district finales

25 mei 2014 om 00:00 Sport

24 mei was het dan zo ver. De regiofinale van de 5e divisie, namens DOTO deden mee: Anne van de Essenburg, Isabel Brons en Joette van Voorhuizen.

Omdat DOTO en Imapala Leusden deze wedstrijd moesten organiseren ging ook bijna de hele selectie club mee met ouders. Om kwart voor 7 vertrok het gezelschap richting Amsterdam.

De organisatie liep soepel op deze zeer lange warme dag. Maar ….. de prestaties van de meisjes maakte alles weer goed!

Anne mocht ‘s ochtends als eerste in de jongste categorie instap, de volgorde van haar toestellen waren vloer, brug, balk en sprong. Ze gooide vooral hoge ogen met haar vloer oefening en sprong. Ze eindigde net achter het podium op een 6e plaats en is daardoor door naar de districtfinales op 14 juni te Amsterdam.

Daarna mocht Isabel aan de bak. Isabel turnde een super wedstrijd met minimale foutjes. Haar laatste toestel was de balk, hiermee maakte ze alles goed. Ze behaalde het hoogste cijfer en mocht de 4e prijs ophalen. Hiermee plaatst ook Isabel zich voor de district finales.

Als laatste mocht Joette van Voorhuizen, ze is een jeugd meisje en begon aan de brug. Bij de brug moesten we een extra zwaai toevoegen voor de salto, dit deed ze super!

Door wat foutjes op de vloer eindigde ze in de regio op een mooie 17e plaats.

We mogen terug kijken op een geslaagde dag en gaan op naar de overige finales.

Op 7 juni vindt de regio finale van de 6e divisie alweer plaats en op 14 juni de district finales van de 5e divisie.

advertentie
advertentie