Dubbelslag vader en zoon van de Beek bij T.V.S.

27 mei 2014 om 00:00 Sport

Dubbelslag vader en zoon van de Beek bij T.V.S.

Maandag 26 Mei jl. werd er bij tafeltennisvereniging T.V.S. door de senioren weer gestreden om de clubkampioenschappen. De spelers waren op grond van hun NTTB-rating ingedeeld in een A-groep en in een B-groep. In de voorronde werd er gespeeld in poule's waarin een halve competitie werd afgewerkt, in beide gevallen gevolgd door de (kruisfinalewedstrijden).

In de senioren A-groep kwam titelverdediger Jan van de Beek in de finale uit tegen de verrassende finalist Hans Mark die ook sterk opende door de eerste game met 11/6 te winnen, in de tweede game liet Mark een game point onbenut waardoor van de Beek deze game met 13/11 naar zich toe trok. Vervolgens pakte van de Beek ook de derde game met 11/9 waarna het verzet van Mark was gebroken en via 11/4 in de vierde game prolongeerde van de Beek zijn titel. In de wedstrijd om het brons versloeg Gerard van Viegen met 3-0 Dennis Wijsbeek.

In de senioren B-groep ging de finale tussen Evert van de Beek (de vader van Jan) en Gerrit Barten. Het werd een spannende eindstrijd met wisselende kansen, nadat Barten de openingsgame met 11/9 had gewonnen leek van de Beek sr. na tweemaal 11/8 winst in de vierde game op de overwinning af te stevenen maar Barten sleepte er via 11/9 nog een beslissende vijfde game uit die vervolgens nipt met 11/9 in het voordeel van van de Beek sr. uitviel. De derde plaats in deze groep ging naar Erwin Oussoren die zich daarvoor niet hoefde in te spannen doordat hij van Aris van Viegen een walk over kreeg.

Liefhebbers die ook eens willen kennismaken met de tafeltennissport zijn altijd welkom op de maandagavond vanaf 20.00 uur in "de Breehoek", voor meer nieuws en info over T.V.S. kijk op www.tvsnetpost.nl

advertentie
advertentie