Buitenspeeldag op woensdag 11 juni 2014

27 mei 2014 om 00:00 Activiteiten

Ook dit jaar slaan een groot aantal landelijke verenigingen en organisaties de handen ineen en organiseren op woensdag 11 juni de Buitenspeeldag. In Scherpenzeel zal Speel-o-theek “De Speelvallei" samen met Jeugd in Ontwikkeling Scherpenzeel (JOS) en lucylla Ruiter en Paard Instructie een leuk programma organiseren voor kinderen.

Met de Buitenspeeldag willen de initiatiefnemers kinderen stimuleren om lekker buiten te spelen. Buitenspelen is meer dan alleen leuk: buitenspelen is héél goed voor kinderen! Juist in een tijd waarin 80 procent van de kinderen onvoldoende beweegt, houdt buitenspelen hen spelenderwijs in beweging. Onderzoek toont aan dat kinderen die meer buitenspelen meer bewegen en aantoonbaar minder overgewicht hebben. Ook bevordert buitenspelen de mentale en sociale ontwikkeling van kinderen.

In 2013 werden tijdens de Buitenspeeldag op ruim 1200 locaties, in vrijwel elke gemeente, buitenactiviteiten voor kinderen georganiseerd. Voor veel kinderen is de Buitenspeeldag dé kans om in hun buurt een zeepkistenrace te houden, de straat om te toveren tot spellencircuit, hutten te bouwen of een klimwand te beklimmen.

Het programma in Scherpenzeel bestaat uit allerlei spellen voor verschillende leeftijden zoals estafette met de MOOV, mega bellenblaas, katapult schieten met sponzen en nog veel meer. Ook zal er een shetland pony aanwezig zijn die door de kinderen geborsteld kan worden.

Aanmelden voor de buitenspeeldag is niet nodig en deelname is gratis. We hopen dan ook veel kinderen uit Scherpenzeel en omgeving te mogen verwelkomen op woensdag 11 juni om 14:00 op het parkeerterrein van De Breehoek.

Voor vragen en of opmerkingen kunt u contact opnemen met De Speelvallei: speelvallei@gmail.com.

advertentie
advertentie