EU INTEGREEN Project te gast in Scherpenzeel

27 juni 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Op donderdag 26 en vrijdag 27 juni was een internationale delegatie te gast in hotel-restaurant "De Witte Holevoet" te Renswoude. In het kader van een project van de Europese Unie heeft Project Consultatie- en Trainingsgroep (PCT) uit Scherpenzeel haar internationale partnerorganisaties uitgenodigd. De vergadering in De Witte Holevoet vormde de afsluiting van dit project, waaraan twee jaar is gewerkt.

Het project staat bekend onder de werktitel ‘INTEGREEN' en wordt gefinancierd door de Europese Unie. Verschillende organisaties krijgen zo de kans om met elkaar samen te werken en kennis en ervaringen uit te wisselen.

Binnen het EU INTEGREEN Project zijn richtlijnen ontwikkelt voor trainers en leerkrachten hoe je relevante "groene" vaardigheden integreert in (vervolg) toeristisch beroepsonderwijs of training. Inhoudelijke topics, met ondersteunend leermateriaal en verwijzingen voor de trainer/leerkracht zijn er onderdeel van. Een onderzoek naar "groene" vaardigheden in bestaande toeristische, hotel en restaurant trainingscursussen vormt de grondslag voor de richtlijnen.

Verscheidene soorten organisaties zijn betrokken bij het project. Zo zijn een Bulgaarse Regionale Ontwikkelingsorganisatie uit Plovdiv, een Schotse ondersteunings- en trainingsorganisatie en een Cypriotische privéschool in het project vertegenwoordigd. De combinatie van bedrijfsleven, scholen en trainingsorganisaties levert veel interessante nieuwe inzichten op.

De coördinatie van deze projectbijeenkomst is verzorgd door de Project Consultatie en Trainingsgroep (PCT) te Scherpenzeel. PCT is een regionaal en internationaal advies en trainingsbureau dat onder leiding staat van drs. Ton Knobbout. Met ruim 20 jaar ervaring binnen het bedrijfsleven en het onderwijs is PCT van toegevoegde waarde voor succesvolle internationale projecten. Buitenlandse partners worden zo ondersteunt met de kennis en ervaring vanuit Nederland. Daarnaast zet PCT zich in om studenten op te leiden binnen dergelijke projecten. Met ondersteuning van de Europese Unie worden ook binnen Nederland mogelijkheden gecreëerd en krijgen jonge mensen de kans om praktische ervaring op te doen binnen een internationale context.

Voor meer informatie, zie www.integreen.eu en www.facebook.integreen.info

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de PCT Groep B.V., telefoonnummer 033-2770536, website www.pct-holland.nl

advertentie
advertentie