Dianne Legemaat-van Bemmel Nederlands Kampioen tandem pony's

13 juli 2014 om 00:00 Sport

In Varsseveld werd op 12 en 13 juli om het Nederlandse Kampioenschap tandem gestreden. Van de Willaerruiters uit Scherpenzeel namen Dianne Legemaat-van Bemmel met haar groom Evert Legemaat deel aan het kampioenschap in de klasse 3.

Lopen de pony's van Dianne doorgaans een uitstekende dressuurproef maar net nu het er op aan kwam, liet de voorpony het enigszins af weten. Dianne zette alle zeilen bij en wist de schade af te dekken met toch nog een mooie derde plaats; met een achterstand van 4 punten op de winnaar. Bij de vaardigheid wist Dianne haar lei schoon te houden en zette zij de vierde tijd neer. Na twee onderdelen op de eerste wedstrijddag eindigde Dianne als derde met nog maar één punt verschil op de winnaar.

Op dag 2 was het onderdeel marathon aan de beurt. Het specialisme van de menster uit Overberg. Ze haalde alles uit de kast in alle zes de hindernissen en messcherp nam ze alle wendingen. Na lang wachten op de uitslagen, kwam de ontknoping voor Dianne en Evert: na drie onderdelen hadden ze de overwinning toch nog veilig kunnen stellen. Met 1 punt voorsprong mogen ze zich nu een jaar lang Nederlands Kampioen tandem pony klasse 3 noemen. Hoewel ze dit seizoen alle wedstrijden winnend afgesloten hebben, was het op het NK toch nog reuze spannend of het ook dit keer weer zou lukken. Vele felicitaties van rubrieksrijders en van een groep naar Varsseveld afgereisde fans van de Willaerruiters vielen de fanatieke menners ten deel. Bij thuiskomst was de entree bij de stallen van Dianne en Evert feestelijk versierd met rood, wit, blauwe vlaggetjes door een groep dorpsbewoners, die apetrots zijn dat Overberg een Nederlands Kampioen -in de moeilijkste discipline van de mensport- rijker is.

advertentie
advertentie