Prachtig dagje uit naar Schiphol en de zee bij Zandvoort voor Wit - Russische kinderen.

23 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Vorige week donderdag vertrok van station De Klomp de hele stoet van 33 Wit - Russische kinderen onder begeleiding van hun leraren en een aantal leden van de Touwladdercommissie naar Schiphol en Zandvoort aan de zee.

Alle kinderen kregen een groen petje en aan een ketting met een noodnummer zodat ze veilig op weg konden gaan. Ook was iedereen voorzien van een rugtas met lekkers en spullen om in de zee te kunnen gaan spartelen.

We moesten staan in de trein, maar dat mocht de pret niet drukken. Op Schiphol aangekomen keken de kinderen hun ogen uit. Er werd limonade uitgedeeld en om de beurt mochten de kinderen een kijkje nemen in het vliegtuig dat op het platform stond voor bezoekers. Nadat ze allemaal even op de foto waren gegaan op een echte vliegtuigstoel vervolgden we onze reis naar zee.

Voor deze kinderen was het de eerste keer in hun leven dat zij de zee zagen, een prachtige ervaring.

Sommige volwassenen dachten dat het water te koud was ,de kinderen echter niet! Het was schitterend weer en ook de golven waren prachtig, de kinderen waren er niet uit te krijgen, ze vonden het fantastisch. Eenmaal terug op het strand werd er geluncht. Sommigen kleedden zich aan, de rugzak deden ze al bijna weer op hun rug omdat ze dachten dat het al weer voorbij was. Toen iemand vroeg of ze nog een keer in zee wilden keken ze eerst verbaasd, maar al snel waren ze er weer klaar voor en gingen ze er weer in! Wie had het over 'koud' gehad?

De jongens waren stoer en gingen kopje onder, de meiden liepen hand in hand de zee in, maar begonnen op een gegeven moment ook te springen over de golven en vielen alle kanten op. Het was geweldig leuk.

Er werden schelpen gezocht en één jongen liet vol trots een klein kwalletje zien. Hem werd verteld dat hij die beter niet mee kon nemen in het plastic zakje, Wit - Rusland was toch echt te ver weg om hem tot dan te bewaren. Dat vond hij erg jammer.

Aan alle leuke dingen komt een eind, en zo ook aan het bezoek aan de zee. Afdrogen, moeizaam omkleden achter, onder en naast een handdoek, dan terug naar station Zandvoort. Gelukkig konden we allemaal een zitplaats vinden want van zo'n dagje dollen aan zee werd je echt wel moe. Bij De Klomp teruggekomen gingen we in de auto en werden de kinderen bij een bekende patatzaak nog op een vrolijke maaltijd getrakteerd.

De kinderen werden door hun gastgezinnen opgehaald en konden terug kijken op een fantastische dag!

advertentie
advertentie