Feest! in Bibliotheek Scherpenzeel

25 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Van 1 tot 12 oktober is het Kinderboekenweek. Onder het motto 'Lang zal je lezen!' viert de Kinderboekenweek haar zestigste verjaardag. De Bibliotheek Scherpenzeel wil dit feestje graag mee jou vieren en wij nodigen kinderen van 8 t/m 10 jaar uit voor een feestje in de bibliotheek, in de Kulturhus de Breehoek op 8 oktober om 13.30 uur. Kom je ook? Aanmelden voor 6 oktober via de website.

Lang zal je lezen!

Voor kinderen is het lidmaatschap van de bibliotheek tot 18 jaar gratis. In de Kinderboekenweek ontvangen kinderen die zich als lid inschrijven een cadeautje.

Kindervoorstelling

Speciaal in het kader van de Kinderboekweek hebben we op donderdagochtend 2 oktober de voorstelling" Kaas, worst en honderdduizend vlaggetjes". Gespeeld door Peter Sterke. Kinderen van de Scherpenzeelse basisscholen komen naar Kulturhus de Breehoek om deze voorstelling bij te wonen.

Kraak de code

De Kinderboekenweek is bij uitstek hét moment om kinderen te stimuleren meer te lezen en om ook de niet zo fanatieke lezers te prikkelen is er 'Codewoord', een digitaal spel voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. Codewoord is een leuke manier om boeken te leren kennen en staat in het teken van feest. Jouw kennis op dit thema wordt op de proef gesteld. Tijdens het spel krijg je boekentips mee, die gekoppeld zijn aan de vragen. Als je hiermee na afloop het codewoord hebt gekraakt, maak je kans op een prijs. Codewoord kun je vanaf 1 oktober spelen via onze website.

Gratis Kinderboekenkrant en Voorleesgids

Tijdens de Kinderboekenweek ligt er een Kinderboekenkrant en Voorleesgids voor u klaar (OP=OP). De Kinderboekenkrant geeft het leukste boekenoverzicht voor kinderen van groep drie tot en met acht! De Voorleesgids geeft een overzicht van meer dan 200 voorlees- en prentenboeken voor kinderen van 0-6 jaar.

advertentie
advertentie