Edwin van Ginkel opent marathon etappe als 23e

10 januari 2015 om 00:00 Sport

SCHERPENZEEL - De drie wedstrijdrijders van GINAF Rally Power zijn uitstekend begonnen aan de marathon etappe in de Dakar Rally. Wuf van Ginkel werd zaterdag tiende en Jos Smink noteerde de vijftiende tijd. Scherpenzeler Edwin van Ginkel verloor iets meer tijd en werd 23e.

Door Berry Kamphorst

De zevende etappe in de Dakar Rally vormde het eerste deel van de marathon etappe. Na aankomst in het bivak waren de teams op zichzelf aangewezen. Hulp van de mensen uit het serviceteam is niet toegestaan.

In de rit over 335 kilometer van Iquique naar het bivak in de duinen maakten de manne van GRP een degelijke en constante indruk. Wuf van Ginkel is mede daardoor nog altijd gerangschikt bij de beste tien in het algemeen klassement. Ook zaterdag was hij voorzichtig. ,,We hebben alleen een losgeraakte olieleiding. Verder valt het mee. We hebben vandaag voorzichtig gereden.''

Jos Smink is na de 15e plaats in de etappe ook 15e in het klassement. Edwin Ginkel bivakkeert na de zevende etappe, waarin hij 1 uuur 50 minuten en 20 seconden verloor op ritwinnaar Ales Loprais, ergens rond de 22e plaats.

Vandaag is het afsluitende deel van de marathon etappe. Dan keren de rijders via een proef van 273 kilometer terug in Iquique. Maandag is er een rustdag voor de truckers en de rijders in het autoklassement.

advertentie
advertentie