Edwin van Ginkel op ruime achterstand binnen na marathon etappe

12 januari 2015 om 00:00 Sport

SCHERPENZEEL - Edwin van Ginkel verloor veel tijd. De Scherpenzeler had op weg naar Iquique problemen met de banden. De GINAF formatie moest wachten op hulp. Die kwam er en Van Ginkel en zijn co-piloten Herman Vaanholt en Emiel Megens konden vervolgens de marathon etappe afsluiten. De formatie van GINAF Rally Power eindigde als 32e op 3.47.52. van winnaar Nikolaev. Zondag werd het tweede deel van de marathon etappe verreden. De rijders moesten het doen zonder hulp van de serviceploegen.

Edwin van Ginkel is na de achtste etappe 24e in het algemeen klassement.

Broer Wuf van Ginkel is nog niet binnen. De Edervener staat stil op de proef met een kapotte wielophanging, rechtsvoor. Van Ginkel, Hugo Kupper en Bert van Donkelaar proberen het probleem op te lossen, om alsnog de weg naar het bivak in Iquique te vervolgen.

Jos Smink was de hoogst geklasseerde rijder van GINAF Rally Power. De Hooglander eindigde als 20e. Smink, Peter Stijkel en Peter Nieuwenburg verloren 2.07.47 op winnaar Nikolaev. Tot 80 kilometer voor de finish leek Smink opnieuw op een positie rond de top tien af te steven. In de slotfase kregen de Amersfoorters echter met problemen te kampen. Een leeglopende linkervoorband zorgde voor veel vertraging. Een kapotte afdichtingsring zorgde voor de problemen. Monteur Peter Nieuwenburg heeft op McGyver-achtige wijze geprobeerd het lek te dichten. Plakband was zijn grote vriend. Op de dag dat Nieuwenburg 53 jaar werd had hij ongetwijfeld

een ander presentje in gedachten gehad.

Maandag is het rustdag in Iquique. De trucks en de auto's blijven in het bivak. De motoren en quads rijden wel.

advertentie
advertentie