,,We hebben niet gek gedaan''

16 januari 2015 om 00:00 Sport

SCHERPENZEEL - Edwin van Ginkel bleef, net als donderdag, ook vrijdag buiten alle problemen in de Dakar etappe. ,,We hebben niet gek gedaan,'' zo liet Van Ginkel net na de proef weten. ,,We hadden wel veel last van het stof van de rijders die we inhaalden.'' Volgens navigator Herman Vaanholt kan stuurman Edwin van Ginkel terugzien op een prima rit. ,,Edwin heeft uitstekend gereden. Niemand heeft ons ingehaaald en we hebben geen gekke dingen meegemaakt. Dan zie je dat er vanzelf een aardige klassering uit komt rollen.'' De equipe eindigde vrijdag als zestiende, twaalf seconden voor de brigade van broer Wuf van Ginkel. Maar die uitslag is overigens nog onder voorbehoud.

De equipe van Edwin van Ginkel speelt geen rol meer in het klassement. Na de problemen in de negende etappe bedraagt de achterstand op koploper Airat Mardeev ruim 30 uur. De finish halen is dan ook het doel.

Vandaag wacht de laatste rit (174 km) naar Buenos Aires. Na de etappe volgt de podiumceremonie in de Argentijnse hoofdstad.

advertentie
advertentie