Collecte Amnesty International

19 februari 2015 om 00:00 Activiteiten

In de week van 2 t/m 7 maart vindt weer de landelijke collecte voor Amnesty International plaats. Ook in Scherpenzeel gaan de collectanten met veel plezier langs de deur om geld in te zamelen voor deze organisatie.

Amnesty International komt op voor de slachtoffers van mensenrechtenschendingen waar ook ter wereld. De opbrengst van de collecte wordt gebruikt om het werk voor deze mensen voort te kunnen zetten. Amnesty is een onafhankelijke organisatie en daarom neemt zij voor haar onderzoeken en acties geen geld van overheden of politieke groeperingen aan. De missie van Amnesty International is het streven naar een wereld waarin ieder mens alle rechten geniet die zijn vastgelegd in de Universele Verklaring van de rechten van de mens (UVRM) en andere internationale mensenrechtendocumenten.

Voorafgaand aan deze collecte hebben vrijwillgers van Amnesty International de afgelopen week vier basisscholen in Scherpenzeel bezocht om een gastles te geven aan de leerlingen van de groepen 8. Op de scholen De Bruinhorst, De Dorpsbeuk, De Maatjes en de Glashorst werd men gastvrij ontvangen om over Amnesty te vertellen en te werken. Zie ook de website www. amnesty.nl

advertentie
advertentie