Film Borgman in Kulturhus

2 maart 2015 om 00:00 Activiteiten

Op dinsdag 17 maart wordt de film Borgman vertoond in Kulturhus de Breehoek.

De film gaat over de mysterieuze Camiel Borgman. Hij arriveert als een buitenstaander in de omheinde lanen van een villawijk. Hij klopt aan bij de riante woning van Marina en Richard. Zij is gefascineerd door de vreemdeling en biedt hem een slaapplek aan. Zijn komst is het begin van een reeks verontrustende gebeurtenissen rond de zorgvuldig opgetrokken façade van het welgestelde gezin van wie Borgman het leven stapje voor stapje op lugubere wijze weet te beïnvloeden. Bekende acteurs in de cast zijn onder andere Annet Malherbe, Hadewych Minis en Jeroen Perceval.

Deze film van Alex van Warmerdam won een Gouden Kalf en was ook in de race voor de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes in 2013. Het was de eerste keer in bijna veertig jaar dat een Nederlandse film het competitieprogramma van het prestigieuze festival wist te bereiken.

De film wordt vertoond op dinsdag 17 maart om 19.30 uur in Kulturhus de Breehoek. Entree: € 6,00 (inclusief consumptie). Leden van de Bibliotheek Scherpenzeel krijgen € 1,00 korting op vertoon van pas. Reserveren via de website van de Bibliotheek: www.bibliotheekscherpenzeel.nl of tel. 033-2773107.

advertentie
advertentie