Wil Lof exposeert in Calcutta en Ede

10 maart 2015 om 00:00 Activiteiten

Utrechtse Heuvelrug, 07 maart - De nationaal bekende schilderes Wil Lof uit Leersum exposeert van 7 tot 19 april a.s. twee van haar schilderijen op de Calcutta Art Biennale 2015 in de gelijknamige stad in India. Deze - in de toekomst tweejaarlijkse - expositie vindt plaats onder licentie van de European Art Society of London, en wordt georganiseerd door Roymans Art Studio met vestigingen in Londen, Calcutta en Ankara.

Dezer dagen ontving Wil Lof bericht van organisator dr.ir. Manas Roy dat collectioneurs nu al opties hebben genomen op Wil's schilderijen die op de Biennale te zien zullen zijn.

Deze - speciaal voor deze Biennale door Wil in haar Franse atelier gemaakte - schilderijen blijken zowel door het thema "Rendez Vous" als door het kleurgebruik en de dynamiek van de figuratie ook in India aan te spreken, aldus organisatie en collectioneurs.

De Biennale wordt gehouden in zalen van de Biria Academy of Art & Culture in Calcutta.

Te zien zullen zijn schilderijen, fotografische werken en sculpturen van kunstenaars uit Afrika, Amerilka, Azië en Europa. Wil Lof's aanwezigheid op de Biennale maakt deel uit van de inbreng van een selecte groep Nederlandse kunstenaars.

Dichter bij huis: Ede en Leersum

Uiteraard is Wil Lof ook in de regio actief.

Zo is ze op zaterdag 14 maart met een grote stand aanwezig op "Kunst in de Vallei" te Ede. De organisatie van dit kunstevenement 'ontdekte' Wil Lof eind september van het vorig jaar tijdens de expositie "Kunst Wageningen" en nodigde haar uit ook in Ede acte de présence te geven.

"Kunst in de Vallei" vindt plaats op zaterdag 14 maart van 10.30 tot 17.00 uur in het Plantion aan de Wellensiekstraat 4 te Ede. Het Plantion, waar Wil's schilderijen te zien zijn in standnummer 58, is goed aanrijdbaar via afslag 1 van de autosnelweg A30.

Ook deze maand is Wil Lof's eigen galerie aan de Prins Bernhardlaan 1 te Leersum weer elke dag geopend (maar belt u wel even van te voren: 0343-457929?).

Bezoekers kunnen er kennis maken met haar schilderijen en kiezen uit recente of oudere collecties. Samen geven die collecties een mooi beeld hoe de stijl van Wil's schilderijen door de jaren heen evolueert.

De internetsite www.4Lof-Art.nl geeft een goed overzicht over de beschikbare collecties en verstrekt alle gewenste informatie over de eigen kunstkoop- en kunstuitleenregelingen, die zowel van toepassing zijn op originele schilderen als op de in eigen beheer uitgegeven kunstdrukken.

advertentie
advertentie