Roel-Peter Bakker beste voorleesvader van Scherpenzeel

30 maart 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Roel-Peter Bakker beste voorleesvader van Scherpenzeel

Veel vaders lezen voor en dat vinden de kinderen leuk en gezellig. Een voorleesvader is iets om trots op te zijn.

Kinderen konden hun vader dan ook nomineren als de beste voorleesvader van Scherpenzeel. Drie van de genominieerde vaders kwamen vrijdagavond naar de Bibliotheek Scherpenzeel om de strijd aan te gaan.

Alle vaders moesten voor het aanwezige publiek onvoorbereid een gedeelte lezen uit het voorleesboek van de bekende 'Moffel en Piertje'. Na het voorlezen had de jury - bestaande uit Helma Haggenburg, Ineke Rottier en Tim Tetterode Ravenstein - de moeilijke taak om de beste voorleesvader te kiezen. Tot grote vreugde van zijn zoon Sebatiaan werd Roel-Peter Bakker door de jury uitgeroepen tot 'Beste voorleesvader van Scherpenzeel 2015'. Hij ontving een oorkonde en een boekenbon.

De andere vaders, René ter Maaten en Sander van Baaren, en hun kinderen werden ook in het zonnetje gezet en ontvingen een certificaat en een presentje.

De Bibliotheek Scherpenzeel organiseert deze activiteit in het kader van de de campagne Vader Voor Lezen.

Ouders hebben de grootste invloed op het leesgedrag van hun kinderen. Uit onderzoek blijkt dat vaders en moeders hun eigen, unieke manier van voorlezen hebben. Daarom is het van belang dat beiden aandacht besteden aan de leesopvoeding. Het voorbeeld van een lezende vader heeft met name veel invloed op hun zoons. Zo kunnen vaders bijdragen aan het voorkomen van een leesachterstand.

advertentie
advertentie