Boekje op schoot bij BoekStart-ochtend

2 april 2015 om 00:00 Activiteiten

Op donderdag 16 april wordt er een BoekStart-bijeenkomst gehouden. De ochtend is van 10.30 uur tot 11.30 uur en vindt plaats in de Bibliotheek Scherpenzeel in Kulturhus de Breehoek, Marktraat 59.

Ontdek hoe leuk het is om samen met uw kindje een boekje te lezen. Medewerkers van de bibliotheek laten zien hoe er zelfs aan heel jonge baby's voorgelezen kan worden. Ook de keuze van boeken voor baby's komt aan de orde en er is gelegenheid voor ouders om (voorlees)ervaringen uit te wisselen.

Natuurlijk zijn opa's en oma's en andere belangstellenden ook welkom tijdens deze bijeenkomst.

De 'Boekje op schoot' ochtend is bedoeld als een informele en gezellige ontmoeting tussen jonge ouders en hun kind(eren).

BoekStart moedigt ouders aan om hun kinderen zo vroeg mogelijk boekjes én de bibliotheek te laten ontdekken. Het blijkt dat wanneer kinderen vroeg met taal, lezen en boekjes in aanraking komen, dit goed is voor de taalontwikkeling.

Bij BoekStart werken de gemeente, het consultatiebureau en de Bibliotheek samen. De Bibliotheek Scherpenzeel vervult een coördinerende rol binnen BoekStart. Als een baby drie maanden oud is, ontvangen de ouders een brief van de gemeente met een waardebon. Met deze bon kan in de bibliotheek een gratis BoekStart-koffertje, gevuld met babyboekjes, worden opgehaald en wordt de baby ingeschreven als lid van de bibliotheek.

advertentie
advertentie