Scouting Scherpenzeel organiseert regionale greppeltocht

19 april 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Afgelopen zaterdagavond en -nacht hebben ongeveer 50 Explorers (scouts van 14 - 18 jaar) uit de regio Neder Veluwe de jaarlijkse greppeltocht gelopen. Een greppeltocht is een dropping waarbij de deelnemers in greppels en sloten duiken om zich te verstoppen om niet, door rondrijdende busjes, gezien te worden. Als zij namelijk gespot worden, worden zij in deze busjes geladen, een eind terug op de route gezet en krijgen straftijd. Ook als de lopers 'getikt' worden door rondrijdende auto's, krijgen ze straftijd.

De Explorers van Scouting Scherpenzeel hadden dit keer de organisatie van deze tocht. Eerst was er een groot feest waarna de deelnemers met een touringcar naar Terschuur werden gebracht. De deelnemers hadden, vanwege het thema 'Gekke Hoedjes', de meest vreemde hoofddeksels op. De Scouts moesten van het startpunt naar Scherpenzeel lopen. Halverwege was een controlepost waar ze heerlijk warme chocolademelk kregen. Dit was een verplichte post en als deze gemist werd, werd er straftijd gerekend. Maar er kon weer tijd gewonnen worden door onderweg een aantal vragen te beantwoorden.

De totale route was 15 kilometer, tenminste voor de groepjes die rechtstreeks konden lopen en niet gespot of getikt waren. Bij het kampvuur werden na de tocht de belevenissen van greppels, sloten, langsrijdende auto's en busjes, wegduiken in bosjes en andere grote verhalen gedeeld. Na een korte nacht, ontbijt en het berekenen van de tijden, bleek Scouting Lunteren de beste tijd te hebben en mocht de Gouden Hoed mee naar huis nemen.

Lijkt het je ook leuk om actief en avontuurlijk bezig te zijn, kijk dan op www.scoutingscherpenzeel.nl. Voor meer informatie of als je eens een keer wilt komen kijken: secretaris@valleigroep.nl

advertentie
advertentie