GPS-avontuur met MADventure

8 mei 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

De Bibliotheek Scherpenzeel organiseert samen met MADventure een GPS-avontuur voor volwassenen. Tijdens het avontuur maken de deelnemers kennis met de GPS. De avond begint met een uitleg over GPS en uitleg van het apparaat. Daarna kunnen de aanwezigen tijdens een korte struintocht zelf ervaren hoe een gps werkt.

De avond wordt gehouden op donderdag 21 mei om 19.30 uur bij de Bibliotheek Scherpenzeel in Kulturhus de Breehoek. Deelname is gratis. Uiterlijk 15 mei opgeven via info@bibliotheekscherpenzeel.nl Wees er snel bij want vol = vol.

Een GPS-ontvanger kan gebruikt worden tijdens het wandelen, om via bepaalde punten een route te lopen. Maar een GPS-ontvanger kan voor nog veel meer dingen gebruikt worden worden, bijvoorbeeld om de gelopen route te tracken, je positie te bepalen, een bepaald punt of plaats te bewaren of om de kortste weg naar huis te vinden. Ook wordt de GPS gebuikt voor bij voorbeeld geocaching. Geocaching is een buitensport/-spel, waarbij gebruik wordt gemaakt van een gps-ontvanger of telefoon met deze functie om ergens ter wereld een zogenaamde cache (verstopplaats) te vinden.

advertentie
advertentie