De tuinkeuringen zijn weer in aantocht

19 mei 2015 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL In de komende tijd worden er weer tuinkeuringen gehouden in de gemeente Scherpenzeel. Twee mensen van de tuinkeuringscommissie gaan zowel binnen als buiten de bebouwde kom het dorp door om de voortuinen te keuren.

De tuinen worden gekeurd in drie categorieën: grote tuinen, kleine tuinen en landelijke tuinen. Per categorie wordt de gouden, de zilveren en de bronzen prijs vastgesteld nadat ze drie maal zijn beoordeeld. In de eerste ronde (tot 15 juni) worden alle tuinen bekekenen en vinden er per categorie een aantal nominaties plaats. Daarbij wordt per tuin een cijfer gegeven. In juli komt er een vakjury langs om de tuinen te beoordelen en ook een cijfer te geven. Tenslotte worden voor 20 augustus alle genomineerde tuinen nog een keer bekeken door de leden van de tuinkeuringscommissie. Het gemiddeld cijfer per tuin bepaalt uiteindelijk de winnaar.

Bij de tuinkeuringen wordt gelet op verschillende aspecten van de tuin zoals verzorging en onderhoud van de grasmat, onkruid en variatie in bloei van bloemen en struiken. Ook de ruimtelijke indeling, originaliteit en opzet van het geheel krijgt aandacht. Tonnie Hietbrink en Dieneke van Dijk van de commissie hopen ook dit jaar weer veel prachtige, kleurrijke en goed onderhouden tuinen in het dorp tegen te komen.

advertentie
advertentie