Consulent Vrijwilligerswerk helpt kiezen

26 mei 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Niets zo fijn als lekker je eigen ding doen. Maar soms is het nog fijner om iets voor een ander te doen. Onderzoeken bewijzen het keer op keer: vrijwilligers zijn gelukkiger dan niet-vrijwilligers. Ze leven zelfs langer!

Ken je dat? Je werkt, gaat naar school of bent al een tijdje gestopt met werken. Je bent ondernemend, gaat uit, gaat op vakantie, doet graag dingen met vrienden. Maar toch voel je dat er meer is. Dat je meer kunt betekenen. Al was het maar iets kleins. Aan de slag gaan als vrijwilliger, is een geweldige manier om die behoefte te bevredigen. Het maakt vrolijk, geeft voldoening en zorgt ervoor dat je allerlei nieuwe contacten opdoet. Maar bovenal maak je er ook anderen blij mee. Wil je na de zomervakantie pas aan de slag, kom dan gerust eerst eens oriënteren zodat je de hele zomer de tijd hebt om rustig na te denken welk vrijwilligerswerk bij je past.

Keuze zat

Er is bijna geen branche, sector of activiteit waar géén vrijwillige inzet aan te pas komt. Aan keuze dus geen gebrek. Hulp nodig bij het kiezen van juiste vacature? De consulent Vrijwilligerswerk van Scherpenzeel denkt graag met je mee. Online, via de digitale vacaturebank, op www.larikslaan2.nl maar ook bij het inloopspreekuur op dinsdagmiddag in 't Foort of op afspraak in het gemeentehuis. De consulent Nancy Hooijer helpt ontdekken welke vrijwilligersfunctie je op het lijf is geschreven. Daarbij gaat de consulent altijd uit van jouw wensen, kwaliteiten en ideeën. De consulent is ook de coördinator van Maatjes Scherpenzeel dus als je je wil inzetten als maatje, ben je bij haar aan het goede adres.

Interesse? Neem dan contact op met Nancy Hooijer van het Steunpunt Vrijwilligerswerk zodat zij je kan informeren over de duizend-en-één mogelijkheden. Je kunt haar bereiken op telefoonnummer 033-3034452, mailadres n.hooijer@larikslaan2.nl , kom op dinsdagmiddag tussen 13.30 uur en 16.00 uur binnenlopen bij 't Foort of kijk op www.larikslaan2.nl voor meer informatie.

advertentie
advertentie