Politieke belangstelling voor Interface

14 juli 2015 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL Tweede Kamerlid Agnes Mulder (CDA) heeft vorige week een werkbezoek gebracht aan tapijttegelfabrikant Interface in Scherpenzeel. Samen met een aantal vertegenwoordigers van de plaatselijke afdeling van het CDA, liet zij zich informeren over de stappen die het bedrijf genomen heeft op het gebied van klimaatneutraal ondernemen.

Het gezelschap, dat naast Agnes Mulder bestond uit CDA-raadslid Hein Dekker en de CDA-bestuursleden Marijn Boom en Jorrit Kamphorst, namen ervan kennis hoe Interface bezig is met het elimineren van afval, het inzetten van hernieuwbare energie zoals zonne- en windenergie, terugwinning en hergebruik van materialen en het samen met toeleveranciers ontwikkelen van innovatieve producten en bedrijfsprocessen die gericht zijn op duurzaamheid.

Binnen het beursgenoteerde Amerikaanse bedrijf - dat meer dan 3500 werknemers in 120 landen telt - is met name de productielocatie in Scherpenzeel is wereldwijd toonaangevend op het gebied van duurzaamheid vertelde marketing manager Frans Spekking. Sinds 1996 zijn daar enorme reducties gerealiseerd op het gebied van afval (100%), water- en energiegebruik en de uitstoot van CO2. Interface staat dan ook al jaren in de top drie van 's werelds duurzaamste grote ondernemingen.

* Lees meer in Scherpenzeelse Krant van dinsdag 14 juli.  

advertentie
advertentie