Tekening droomhuis Micah beloond met iPad Mini

11 september 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

EDE/VEENENDAAL - Micah van den Berkhof uit Veenendaal heeft een bijzondere tekenwedstrijd gewonnen die was uitgeschreven door Kelderman Bouw uit Ede. Tijdens de Bouwinspiratiedag, die werd gehouden op 12 juni, werden leerlingen uitgedaagd om hun droomhuis te ontwerpen. De jury koos na lang wikken en wegen de tekening van Micah. Hij kreeg afgelopen woensdag zijn prijs -een iPad Mini- uit handen van directeur Pascal Arts van Kelderman Bouw.

Pascal Arts toonde zich erg onder de indruk van de kwaliteit van de vele inzendingen. 'Wel grappig om te zien is dat kinderen toch een redelijk traditionele opzet kiezen met schuine daken. Ook het droomhuis van Micah is een klassiek ontwerp, maar bij hem springt de detaillering eruit. Het is heel knap dat hij naast het ontwerp van gevels ook al een plattegrondtekening heeft gemaakt. Hij kan zo aan de slag in de bouwsector!'

De wedstrijd werd uitgeschreven tijdens de Bouwinspiratiedag in Veenendaal, een initiatief van de afdelingen Zuid-West Veluwe en Veenendaal van Bouwend Nederland en het Platform Onderwijs en Arbeidsmarkt (POA).Ongeveer 600 basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 (van alle basisscholen uit de gemeenten Ede, Veenendaal, Wageningen, Rhenen, Barneveld, Scherpenzeel, Woudenberg en Renswoude) maakten op een leuke manier kennis met bouw en techniek.

advertentie
advertentie