Muziekpresentatie "De Moldau"van Smetana.

13 september 2015 om 00:00 Activiteiten

WOUDENBERG/ SCHERPENZEEL - Op vrijdag 25 september zal Alice van Rossem voor de ANBO een presentatie verzorgen over 'De Moldau' van de Tsjechische componist Bedrich Smetana.

Smetana wordt wel eens "De vader van de Tsjechische muziek" genoemd Tussen 1874 en 1879 schreef hij "Mijn Vaderland", een groot muziekwerk dat uit zes delen bestaat. Eén van deze delen heet "De Moldau". De Moldau is een rivier, in Tsjechië.

De Moldau is een beroemd voorbeeld van zogenaamde programmamuziek. Dat wil zeggen: de muziek is beschrijvend, vertellend, anekdotisch. Al luisterend zie je als het ware de steeds wisselende rivier door het landschap stromen.

Alice van Rossem is geen onbekende bij de ANBO; reeds 4 keer eerder gaf zij uitleg over bekende muziekstukken. Degenen die deze presentaties hebben bijgewoond weten dat zij haar liefde en enthousiasme voor de muziek op een gepassioneerde wijze weet over te dragen op haar publiek. Nieuw is dat dit deze keer niet alleen gebeurt met geluidsfragmenten maar ook met prachtige video-beelden die de muziek ondersteunen.

Dus als u zich middels beeld en geluid wilt laten meevoeren door het prachtige landschap van de Moldau dan mag u deze presentatie op 25 september niet missen.

De presentatie vindt plaats in mfc De Schans en begint om 14.30 uur. De zaal is open om 14.00 uur. De toegang is gratis en ook niet-ANBO leden zijn van harte welkom.

advertentie
advertentie