Raar maar waar: Spectaculaire experimenten in de Bibliotheek

21 september 2015 om 00:00 Activiteiten

Tijdens de Kinderboekenweek kunnen kinderen in de Bibliotheek Scherpenzeel kennismaken met de wereld van atomen en moleculen.

Het belooft een spectaculaire middag te worden, verzorgd door Mad Science. Er wordt van alles uitgelegd over atomen en moleculen. Er worden zelf moleculen gebouwd aan de hand van marshmellows. Ook komen de kinderen er tijdens verschillende experimenten achter wat het verschil is tussen chemische- en fysieke veranderingen.

De middag is voor kinderen van 8 t/m 10 jaar en vindt plaats op woensdag 14 oktober van 13.30 - 14.30 uur in de Bibliotheek Scherpenzeel. De toegang is gratis. Aanmelden voor 12 oktober bij de Bibliotheek: info@bibliotheekscherpenzeel.nl

Wees er snel bij, want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Raar, maar waar! Dat is het motto van de Kinderboekenweek 2015, die draait om natuur, wetenschap en techniek. Op onderzoek uitgaan en te weten willen komen hoe de wereld in elkaar zit is een natuurlijke drijfveer van kinderen. Antwoord op de vraag waarom iets zo is of hoe iets werkt kunnen zij niet alleen aan den lijve ondervinden, maar ook door er boeken over te lezen.

advertentie
advertentie