Motie vluchtelingen aangepast in Scherpenzeel

6 oktober 2015 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL Een motie, waarin de fractie van de CU bij het gemeentebestuur aandringt op een open en gastvrije houding ten aanzien van de eventuele opvang van vluchtelingen, is door de gemeenteraad van Scherpenzeel unaniem ondersteund. Daarvoor was overigens wel een tekstuele wijziging nodig.

De CU sprak in de motie uit, dat het opvangen en huisvesten van oorlogsvluchtelingen een kwestie van 'gerechtigheid' en 'rechtvaardigheid' was. CDA-fractievoorzitter Johan Slappendel had echter toch wat moeite met deze overweging. ,,Wat is er mis met 'naastenliefde' of 'barmhartigheid'?'', vroeg Slappendel zich af. De CDA-voorman liet weten er zeker niet op tegen te zijn om middels een motie aandacht te vragen voor het vluchtelingenprobleem, maar wees erop dat ieders drijfveren voor zo'n oproep verschillend kunnen zijn. ,,Ik heb mijn eigen drijfveren en kan deze motie dan ook alleen steunen indien de overweging van 'gerechtigheid en rechtvaardigheid' daaruit wordt geschrapt.

CU-fractievoorzitter Marieke van de Beek liet na kort overleg met medeondertekenaar DS weten te kunnen leven met de door het CDA voorgestelde aanpassing en schrapte de overweging om unanieme steun te verwerven voor de motie.

* Lees meer in de Scherpenzeelse Krant van dinsdag 6 oktober. 

advertentie
advertentie