2 oktober 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Let op: De bijlagen van dit bericht zijn verwijderd en versleuteld op een server opgeslagen. U heeft een wachtwoord nodig om de bestanden op te halen. Als u het wachtwoord niet weet, dan kunt u deze opvragen bij de afzender. De contactgegevens vindt u in onderstaand. Gebruikt u alstublieft het volgende wachtwoord: B:e}2c6I

Download-URL: https://uitwisseling.wsvv.nl/download1.php?id=60b840ff60&lg=nl&password=B%3ae%7d2c6I

Afzender: spikkert

Telefoon: 0611733181

U kunt de bestanden downloaden tot 9-10-2015.

De volgende bestanden zijn beschikbaar:

* Kinderen drinken smoothie.jpg

_______________________________________________________

Uw boodschap:

Persbericht

'Smuloever', ooit van gehoord? Waterschap Vallei en Veluwe daagt op 9 oktober - Dag van de Duurzaamheid- jongeren uit met onkruid van een 'smuloever' smoothies te maken. Met de kinderen bereidt plantenexpert en publiciste Laurette van Slobbe, uit planten die normaal worden weggegooid, duurzaam voedsel, ofwel 'Future Food'. Het waterschap wil samen met jongeren het belang van duurzaamheid onder de aandacht brengen want jongeren van nu zijn de waterbeheerders van de toekomst.

Leerlingen van OBS De Dorpsbeuk in Scherpenzeel leren op 9 oktober hoe ze brandnetels en weegbree die langs het water groeien, kunnen gebruiken om te consumeren. Dijkgraaf Tanja Klip-Martin geeft het startsein voor de bijeenkomst en is enthousiast: "Het idee om te oogsten uit de natuur, past bij onze ambitie voor duurzaamheid. Als waterschap zetten we groene reststof zoals gras van dijken om in veevoer. Dat is duurzamer dan daarvoor soja te verbouwen. Met deze 'smuloever' laten we zien dat je met planten die normaal worden gemaaid en weggegooid, ook voedsel kunt maken en zo bijdraagt aan duurzaamheid. Jongeren hebben daarin een belangrijke rol."

Energieneutraal in 2025

De ambitie van Waterschap Vallei en Veluwe is om in 2025 energieneutraal te werken. Daarvoor neemt het waterschap grote en kleinere initiatieven. Sinds dit voorjaar wordt in de energie- en grondstoffenfabriek in Apeldoorn kunstmest gemaakt van plas en poep. In 2016 kan dat ook in de nieuw te openen energiefabriek in Amersfoort.

Bredere aandacht

Om het belang van duurzaamheid breder onder de aandacht te brengen, organiseert het waterschap tijdens de Dag van de Duurzaamheid meerdere activiteiten. In de voormalige Zwitsalfabriek aan de Vlijtseweg 132 in Apeldoorn is van 15.00 tot 21.00 uur een duurzaamheidsmarkt voor omwonenden. Groep 8 leerlingen van de KSBO De Vorm in Apeldoorn krijgen les van heemraad Dirk-Siert Schoonman over wat duurzaamheid betekent en wat zij hieraan zelf kunnen bijdragen. Heemraad Frans ter Maten neemt die dag in Amersfoort deel aan de bijeenkomst 'Visie op klimaat en milieu in de stad.'

Noot voor de pers

Journalisten die aanwezig willen zijn bij het maken van smoothies op de 'smuloever', kunnen zich aanmelden bij Edwin Spikkert via 06-11733181.

De bijeenkomst start om 11.00 uur aan de oever van het water langs het Eekhoornnest, 3925 VS in Scherpenzeel.

Met vriendelijke groet,

Edwin Spikkert

medewerker communicatie

Waterschap Vallei en Veluwe

Steenbokstraat 10 | Apeldoorn

Postbus 4142 | 7320 AC Apeldoorn

055-527 29 11

http://wvv.media02.iprox.nl/valleienveluwe/emaillogo/Logo_wsvv.png

________________________________

Waterschap Vallei en Veluwe zorgt voor veilige dijken, schoon en voldoende oppervlaktewater en gezuiverd afvalwater in het gebied tussen IJssel, Nederrijn, Utrechtse Heuvelrug en Randmeren. Samenwerken en vernieuwen zijn essentieel in ons werk.

advertentie
advertentie