Dag van de Duurzaamheid: beren gaan voor groen

9 oktober 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Vandaag is het de landelijke Dag van de Duurzaamheid en ook de bruine beren van DierenPark Amersfoort zijn groen bezig. Het DierenPark ligt midden in het bos en nu de herfst is begonnen, vallen er duizenden bladeren. De beren weten wel raad met al dat herfstmateriaal.

De snoeiwerkzaamheden in het bosrijke DierenPark zijn in volle gang. Niet alles wat naar beneden komt, wordt weggegooid. Zo genieten bijvoorbeeld de beverratten, giraffen en zebra's regelmatig van verse takken. Speciaal voor de beren is van het groenafval een hut gebouwd. "Wij gebruiken regelmatig snoeisel of ander groen als verrijking voor onze dieren", vertelt hoofddierverzorger Willem Verdonck. "Naast dat het een aanvulling kan zijn op het dieet van de dieren, is het ook iets leuks om mee te spelen."

Het gebruik van groenafval voor verrijking voor de dieren is slechts één van de manieren waarop de dierentuin duurzaam bezig is. Zo dragen nog meer dieren een steentje bij. Er hangen flappengordijnen in het olifantenverblijf zodat de warmte binnenblijft, de stokstaartjes hebben een bewegingssensor bij hun warmtelamp en de giraffen krijgen brokken waarin duurzame soja is verwerkt. De bruine beren zijn nog uren in de weer geweest met de bladeren en de hut in DierenPark Amersfoort.

advertentie
advertentie