Scouting Scherpenzeel ruimt zwerfvuil op

25 oktober 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Afgelopen zaterdag zijn de leden van Scouting Scherpenzeel druk in de weer geweest om Scherpenzeel en Woudenberg van het nodige zwerfvuil te ontdoen. De start van de actie kreeg in zowel Scherpenzeel als Woudenberg een officieel tintje door de aanwezigheid van wethouders Van Dijk en De Kruijf. Dat zij wel raad weten met zwerfvuil, blijkt. Als startsein gooiden beide heren in een vloeiende beweging een leeg blikje in een vuilniszak.

In de ochtenduren zijn de jongere speltakken, de bevers en de welpen (totaal ca. 70 kinderen), en hun leiding zwerfvuil aan het verzamelen geweest in Scherpenzeel. Dit jaar is een groot gedeelte van het dorp en een stukje buitengebied onder handen genomen. Dat dit schoonmaken hard nodig was, blijkt uit het feit dat er aan het einde van de ochtend zo'n 70 kilo aan zwerfvuil was verzameld. Er werd zelfs een fietswrak opgeruimd door de jongste groep. Goed gedaan Bevers!

's Middags hebben de oudste speltakken en hun begeleiding de gemeente Woudenberg een stuk schoner gemaakt. Na de officiële start bij het gemeentehuis gingen de scoutingleden, gewapend met handschoenen, vuilniszakken en knijpers het zwerfvuil te lijf. De jongeren hebben zich hierbij vooral gericht op het gemeentelijk groen en op de vele kinderspeelplekken. Dat een schoonmaakbeurt hard nodig was, blijkt wel uit het feit dat de ca. 50 verkenners, scouts en rowans & sherpa's met maar liefst 166 kg zwerfvuil terugkwamen. Het totaal aantal kilo's voor de zwerfvuilactie komt daarmee op 236 kilo!

Veel Scoutingactiviteiten vinden plaats in de buitenlucht en in de natuur rondom Scherpenzeel. De Scherpenzeelse scouts vinden dan ook dat je goed voor die natuur moet zorgen. Ieder jaar weer gaat de volledige scoutinggroep uit Scherpenzeel daarom een dag actief aan de slag voor natuur en milieu. De leden van Scouting Scherpenzeel laten hiermee zien dat Scouting op deze manier haar steentje bijdraagt aan een mooiere èn schonere leefomgeving!

Meer weten over Scouting Scherpenzeel? Keertje meedoen met een opkomst? Kijk dan op www.scoutingscherpenzeel.nl of stuur een mailtje aan secretaris@valleigroep.nl

advertentie
advertentie