TabletCafé XL: Foto's bewerken en fotoboekje maken

27 oktober 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Dinsdag 10 november is er weer Tablet XL. Deze keer gaan we ons bezighouden met het eenvoudig bewerken van foto's op uw tablet en het maken van een fotoboekje. Het wordt een echte workshop!

De avond wordt georganiseerd op dinsdag 10 november om 19.30 in het LeesCafé in Kulturhus de Breehoek, Marktstraat 59 Scherpenzeel.

Voor het mooier maken van foto's op de pc of laptop zijn er natuurlijk allerlei programma's zoals Photoshop, Picasa, e.d.. Maar het is ook mogelijk op een heel eenvoudige manier de foto's op uw tablet (iPad of Android) te bewerken.

Dit geldt ook voor het maken van een fotoboekje. Dat gaat heel goed op een pc of laptop, maar het kan ook vrij simpel en snel op de tablet.

Wat kunt u van te voren doen:

Allereerst is het nodig dat u foto's op uw tablet heeft staan die u voor het fotoboekje wilt gebruiken. Verder is het van belang dat u een App download om het boekje te maken. Albert Heijn, de Hema, Kruidvat en wellicht nog veel meer bedrijven hebben zo'n app. Deze avond wordt gewerkt met de "Kruidvat foto app". Dus is het handig als u deze app op uw tablet heeft staan.

Download de app bij de Appstore van Apple of de Playstore bij Android tablets.

http://www.kruidvat.nl/fotoservice/app-info.html

Als u dat moeilijk vindt, kunt u ook op donderdagmorgen 5 nov. tussen 10 en 11.30 uur naar het tablet café komen. Daar staan we voor u klaar!

TabletCafé is een initiatief van de Bibliotheek Scherpenzeel en SWO Scherpenzeel en Renswoude. Voor meer informatie: seniorweb.scherpenzeel@gmail.com tel 033 2773107

advertentie
advertentie