Vrijwilligerswerk met World Servants naar Haïti gecanceld.

30 oktober 2015 om 00:00 Lokaal nieuws

Haïti werkvakantie met World Servants gecanceld…..

Na maandenlange voorbereidingen met leuke acties, inentingen, kinderwerk, ontmoetingen met ander groepsleden, spullen en materialen verzamelen, kwam maandagmiddag een telefoontje van een medewerkster van World Servants. Vanwege de onveilige situatie in het land vanwege verkiezingen zijn ze genoodzaakt deze reis te cancelen.

Afgelopen zondag waren er verkiezingen.. Haitianen gingen naar de stembus in de hoop een leider te kiezen die het land uit de chronische armoede kan tillen. Mensenrechtenwaakhonden hebben gezegd dat de angst voor herhaling van uitbarstingen van geweld en wanorde van de eerste ronde van de verkiezingen eerder dit jaar, ongegrond blijken. Helaas is dit niet het geval geweest.

Uitstellen, wanorde en onregelmatig geweld hebben zondag de stembusgang in Haïti dusdanig verstoord, dat het niet verantwoord is om over twee weken, wanneer de uitslag bekend wordt, naar dit land af te reizen.

Enkele groepsleden vertrekken volgende week naar een project in Ghana.

En wij….wij hopen, bidden en geloven erin dat we in het voorjaar van 2016 alsnog ons werk kunnen gaan verrichten in Haïti.

We houden u op de hoogte…..

Hartelijke groet van Walburga, Jannet en Janneke

advertentie
advertentie