T.V.S. 1 ziet titel uit het zicht verdwijnen

18 november 2015 om 00:00 Sport

In de achtste speelronde moest in Hagestein worden aangetreden tegen de plaatselijke tafeltennisvereniging H.T.V. De teams hielden zich net als in de eerste confrontatie in evenwicht waardoor opnieuw 5-5 het eindresultaat was. Jan van de Beek en Dennis Wijsbeek wonnen ieder tweemaal.Edwin Vetkamp pakte geen resultaat in het enkelspel maar in het dubbel won hij wel aan de zijde van van de Beek.

In de negende en voorlaatste speelronde kwam Hoogland 1 op bezoek in "de Breehoek". De uitwedstrijd was destijds in een 5-5 gelijkspel geëindigd en ook deze keer waren beide teams aan elkaar gewaagd maar mede door drie overwinningen in de beslissende vijfde game wonnen de bezoekers enigszins geflatteerd, maar verdiend, met 8-2.

Zoals gebruikelijk nam Jan van de Beek de openingspartij voor zijn rekening en daarin ging hij, ondanks winst in de derde game, vrij kansloos ten onder tegen Jesse Coljee. Edwin Vetkamp bracht beide partijen weer op gelijke hoogte door met een 13/11 winst in de vijfde game te winnen van Koen van Es. Dennis Wijsbeek ging vervolgens met dezelfde cijfers in de vijfde game onderuit tegen Vincent Karthaus. Ook in het dubbelspel pakten de gasten de zege want nadat van de Beek en Wijsbeek de openingsgame hadden gewonnen met 11/8 gingen de volgende drie games naar de Hooglandse formatie en was de tussenstand bij de pauze 1-3.

Na de pauze liepen de bezoekers verder uit door dat Vetkamp en van de Beek beide in vier games verloren. Wijsbeek speelde vervolgens een spannende partij tegen van Es maar in de beslissende vijfde game trok van Es met 12/10 aan het langste eind. Vetkamp was in zijn laatste partij kansloos tegen Karthaus en in de voorlaatste partij van de wedstrijd moest Wijsbeek opnieuw een vijfsetter spelen tegen Coljee die al snel met 2-0 voorkwam, Wijsbeek gaf zich echter niet zomaar gewonnen en via 23/21 en 11/9 trok hij de stand gelijk maar in de beslissende game ging de winst met 6/11 opnieuw naar de tegenstander. In de slotpartij wist van de Beek te voorkomen dat hij zonder winstpartij de wedstrijd zou beeindigen en won hij vlot in drie games van van Es waardoor de eindstand op 2-8 kwam en de kansen op een eventueel kampioenschap nu definitief zijn verkeken.

In de laatste speelronde staat op Maandag 30 November de uitwedstrijd tegen U.T.T.C. uit Utrecht op het programma. De eerste ontmoeting tussen beide teams eindigde in een gelijkspel. De Utrechtenaren gaan in deze wedstrijd waarschijnlijk het kampioenschap behalen.

advertentie
advertentie