CBS De Wegwijzer ontvangt het predicaat Excellente School!

18 januari 2016 om 00:00 Activiteiten

Maandag 18 januari was het moment waarop de scholen die in de race waren voor Excellente School te horen kregen of ze het predicaat in ontvangst mochten nemen.

Verrast en blij kreeg CBS De Wegwijzer te horen dat het gelukt was.

Ze mogen zich Excellente School noemen!

Bij de uitreiking was een afvaardiging van de gemeente Utrechtse Heuvelrug aanwezig, wethouder Henk Veldhuizen en dhr. Roel Rutten, adviseur onderwijshuisvesting. Zij feliciteerden het team van harte met deze mijlpaal. De heer Henk Jonker, directeur-bestuurder van VPCO De Viermaster, waaronder CBS De Wegwijzer valt, is trots: "Het team heeft dit met elkaar bereikt, er is hard voor gewerkt en dit is beloond". Namens het bestuur en directies van VPCO De Viermaster feliciteert dhr. Jonker het team van De Wegwijzer en overhandigt Lisette de Waal, intern begeleider, een feestelijke taart en bloemen.

Er waren meer dan 200 aanmeldingen om voor het traject Excellente Scholen 2015-2017 in aanmerking te komen. In mei 2015 hoorde De Wegwijzer dat ze deel mocht nemen aan het traject. Directeur Marianne Heijting was hier heel blij mee. Samen met de intern begeleider van de school, Lisette de Waal moest er op korte termijn een presentatie gehouden worden voor de jury. Bij deze presentatie moest de algemene onderwijskwaliteit van de school toegelicht worden en een zelfgekozen excellentieprofiel. De Wegwijzer heeft als excellentieprofielen gekozen voor taal/lezen, zorg op maat en onderwijskundig leiderschap. De presentatie viel in de smaak bij de jury, want opnieuw mocht De Wegwijzer door naar de volgende ronde. Deze ronde bestond uit een inspectiebezoek dat afgelopen november heeft plaatsgevonden. Dit inspectiebezoek vergde veel voorbereiding van het team, maar met elkaar is het gelukt. Directeur Marianne Heijting: "Met elkaar legt het team van De Wegwijzer de lat hoog en is er de ambitie om de onderwijskwaliteit excellent te laten zijn. Het team is enthousiast en heeft plezier in hun samenwerking!"

advertentie
advertentie