2 DOTO turnsters door naar de district finales in Amsterdam

24 april 2016 om 00:00 Sport

Zaterdag 16 april begonnen de regiofinales voor de meisjes van DOTO. In deze keuze finale had alleen Nienke Willigenburg zich geplaatst. Nienke turnt in de Junior divisie 5.

De wedstrijd vond plaats in Amsterdam. Nienke turnde met een gezonde spanning. Er werden weer nieuwe dingen geturnd en ze bleef staande op de balk. Het was een top wedstrijd voor Nienke. Helaas was het resultaat niet voldoende om zich te plaatsen voor verdere finales.

Zaterdag 23 april, reisden we af naar Culemborg met Sam Schimmel, Iris van Barneveld en Suzan Lancee. Sam en Iris waren al vroeg aan de beurt. Deze twee jonge meisje turnden voor het eerst een finale en waren daardoor natuurlijk ook licht gespannen. Beiden vonden de balk het spannendste onderdeel, waardoor ze daar vooral punten lieten liggen.

Iris werd knap 17e van de regio en Sam 12e. Met deze plaats wist Sam zich te plaatsen voor de district finale op 4 juni in Amsterdam.

Aan het einde van de dag was de beurt aan Suzan. Suzan turnt al heel wat jaren wedstrijden, dit is voor haar het laatste jaar met voorgeschreven oefenstof.

Haar concurrentie was sterk. Suzan blonk uit op de brug, dit werd zelfs met het hoogste cijfer in haar categorie beloond. Een sterke wedstrijd waardoor ze een vierde plaats in ontvangst mocht nemen. Deze plaats was ruim voldoende voor een ticket voor de district finale in Amsterdam.

advertentie
advertentie