'Energiebesparen is sparen'

25 april 2016 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL De Wittenbergschool aan de Holevoetlaan 17 in Scherpenzeel breidt uit. Deze school groeide de laatste jaren uit haar jasje en de prognose is dat er over twee jaar 18 groepen zullen zijn. Tijd om uit te bouwen.

Na wat mogelijkheden te hebben onderzocht zoals een verdieping er bovenop plaatsen of aan de voorzijde uitbouwen, werd gekozen voor een nieuwbouw aan de achterzijde. De sfeer doet wat oranjerie-achtig aan door het gebruikte glas. Door middel van een gang verbindt het hoofdgebouw zich met de nieuwbouw. In het nieuw gebouwde gedeelte bevinden zich twee klaslokalen. Eronder bevindt zich een ruime kelder voor onder meer handvaardigheid en drie multifunctionele ruimtes waar bijvoorbeeld extra begeleiding wordt gegeven.

MOOI WERK Directeur van de school Arno Bronkhorst is blij met de uitbreiding. ,,Het aantal leerlingen breidt nog steeds uit en daarom waarderen we de medewerking van de gemeente zeer om deze nieuwbouw te kunnen realiseren. Ook het bouwbedrijf Van Driesten uit Harskamp heeft mooi werk geleverd. Voor de installatie hebben we twee bedrijven aangetrokken waarvan de eigenaars ook ouders van onze school zijn. DTI en Kroon elektrotechniek hebben alles naar tevredenheid aangelegd", vertelt hij. De bouw is keurig binnen de afgesproken termijnen opgeleverd. Rondom de uitbouw werd vrijdag de laatste hand gelegd. Zo komt er een nieuwe fietsenstalling voor de kinderen van de bovenbouw en is er een beukenhaag aangelegd.

Vandaag, maandag 25 april, vindt 's avonds de officiële opening van de nieuwbouw plaats. Wethouder Henk Vreeswijk verricht samen met kinderen van de school de opening. Hierna is er voor de genodigden gelegenheid om de school te bezichtigen. ,,We zijn heel blij met dit prachtige schoolgebouw waar kinderen iedere dag reformatorisch onderwijs mogen krijgen. Zo'n mooi gebouw is fijn, de zegen van God is onmisbaar" aldus de schooldirecteur.

Dinsdag zijn de kinderen van de school aan de beurt tijdens de actiemarkt. Deze markt duurt van 16.00 tot 19.00 uur en is bedoeld om geld in te zamelen voor speelplezier op het plein. In de afgelopen weken is er door de schoolkinderen hard gewerkt om hun klas in een museum te veranderen. Diverse thema's zijn per klas bedacht en waar kinderen creatief mee aan de slag gingen.

BOLUSSEN Ook verkochten de kinderen aan familie en bekenden onder meer bolussen en snoepgoed. ,,Inmiddels zijn er 6000 bolussen besteld. Een enorm aantal. De leerlingen en leerkrachten hebben zich zeer enthousiast ingezet" aldus Bronkhorst.Tijdens de actiemarkt kan men de auto laten wassen, is er een brandweerplein waar men met water kan spuiten en kan men onder toezicht in een simulatieauto een ongeval veilig beleven. Diverse workshops zijn er waaronder cupcakes versieren en sleutelhangers maken. Wie weleens een echte slang om zijn of haar nek wil, kan bij de Wittenbergschool terecht. Diverse kramen met snoepgoed, haakwerk en patat zijn er te vinden. Voor alle activiteiten is een stempelkaart verkrijgbaar voor een klein bedrag waarmee men de actiemarkt kan beleven. De actiemarkt is vrij toegankelijk voor belangstellenden. Ook is de school en de uitbouw dan te bezichtigen. 

advertentie
advertentie