Renswoudse verliest finale MasterChef

24 mei 2016 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE De Renswoudse Josephine de Roode verloor vrijdagavond met een punt verschil van oud-Zwartebroekse Hilde van Maanen in de finale van MasterChef Holland 2016. Een tweede plek betekent wel dat ze de op een na beste amateurchef van Nederland is.

Door Frida Noordzij

,,Het is super jammer, en het is zuur. Hilde is meer een allround-chef en dat heeft mij genekt. Zij is zo goed in desserts, daarin had ik nog veel te leren'', vertelt De Roode tijdens het finalefeestje in Zwartebroek, dat Hilde van Maanen organiseerde.

25.000 EURO Behalve de titel 'MasterChef' ziet De Roode 25.000 euro prijzengeld aan haar neus voorbij gaan. ,,Ik heb het nooit om het geld gedaan. De ervaring weegt duizend keer meer dan de nummer één plek. Normaal kan ik niet zo goed tegen mijn verlies, maar nu ben ik echt blij met de ervaring die ik op heb gedaan.''

,,Mijn doel in het programma was om zover mogelijk te komen en zoveel mogelijk dagen mee te maken, omdat ik het zo leuk vond om mee te doen. Ik genoot van elke dag. Maar ik had nooit verwacht dat ik zo ver zou komen.''

Josephine lanceerde vrijdag, op de dag van de finale, haar nieuwe website voor haar blog josephinekookt.com. ,,Daar is echt een hele mooie website voor gebouwd, helemaal nieuw, helemaal costume made, helemaal voor mij en hoe ik het wilde hebben.'' Het bezoekersaantal is de afgelopen weken gestegen van 500 naar 1100. ,,Ik heb ook aparte items toegevoegd, zoals Josephine proeft, waarbij ik naar evenementen ga en daar een kort stukje over schrijf.''

FEEST Winnares Hilde van Maanen hield vrijdagavond, de avond van de finale op tv, een feest in een sfeervolle boerderij aan de Peerweg in Zwartebroek. 29Samen keken Hilde en Josephine, met vrienden, familie en medekandidaten op een groot scherm naar de laatste aflevering.

Na de uitslag heeft Hilde, omgeven door fotografen, enthousiaste vrienden en overladen met goude slingers en confetti, even tijd voor een reactie: ,,Dit is zo speciaal, ik had het totaal niet verwacht. Ik dacht altijd: als ik maar niet als eerste afval. En toen: ach, het is wel leuk als ik de top 10 haal, toen top 5... Maar de laatste week had ik opeens helemaal de drive, en won ik iedere dag.''

EIGEN ZAAK Hilde heeft besloten het gewonnen geld te investeren in haar eigen bedrijf. ,,Ik ga per direct voor mijzelf beginnen. Ik werkte al onder 'Pura Vida' en organiseerde open diners, daar ga ik mee verder maar onder een andere naam: Hilde van Maanen, van bubbels tot dessert. Ik ga vanaf de basis beginnen: de boer. En met zijn producten een mooi gerecht neerzetten. En daar komt ook een online platform bij.''

Vanaf juni zal zij drie dagen per week te vinden zijn in de keuken van chefkok Michiel van der Eerde, waar ze meer ervaring op wil doen.

Josephine studeert Small Business en Retail Management aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ze na de zomer begint aan haar vierde jaar.

advertentie
advertentie