Recreatieve skeelertocht 9,5 km Contact op Wielen

25 mei 2016 om 00:00 Sport

Contact op Wielen

Op zaterdag 28 mei 2016 organiseert de Protestantse Gemeente De Glind | Achterveld in samenwerking met Mijnten Schaats- en Skeelersport uit Achterveld een recreatieve skeelertocht van 9,5 kilometer voor iedereen tussen 8 en 88 jaar. Vertrek en aankomst op het kerkplein in De Glind (Postweg/Rudolphlaan). Deelname is gratis, wel vooraf even inschrijven op www.sportdorpdeglind.nl. Contact op Wielen heeft als onderdeel van Klavertjes Vier een aparte opstapplaats, speciaal voor inwoners van Scherpenzeel, Woudenberg, renswoude en De Glind.

Klavertje Vier

Klavertje Vier behoort inmiddels tot één van de best bezochte toertochten van Nederland. Dit komt mede door het vrije karakter van deze tocht. Naast de tocht van 9,5 kilometer zijn er ook langere tochten. Op de website van Mijnten kun je daar meer over lezen: www.mijnten.nl/klavertje-vier

Route

De route is uitgepijld, én er zijn routekaarten beschikbaar. De route gaat over de openbare weg en je rijdt de tocht op eigen risico, als zelfstandig deelnemer. Je houdt je dus aan de verkeersregels. Voor schoolgaande jeugd wordt begeleiding geadviseerd. Deelname is gratis!

- Start bij Dorpskerk De Glind

- Schoonderbekerweg

- Hessenweg

- Drinkpauze bij Mijnten

- Koningin Julianaweg

- Postweg

- Moorsterweg

- Klein Moorst

- Ringlaan/Postweg

- Einde bij kerk De Glind

Begeleiding

Contact op wielen is een begeleide tocht. Muziekbuggy rijdt ook mee en zorgt voor een gezellige deun onderweg. Ouders mogen ook mee op de skaten en eventueel fiets. Fietsers rijden achter het peloton van de skaters i.v.m. veiligheid.

Bescherming

Het is verstandig dat je bij het rijden van dit soort toertochten voldoende bescherming om/op doet. Een ongelukje zit in een klein hoekje. Zeker als je vermoeid raakt kan je over het kleinste obstakel vallen. Je hoeft niet eens hard te rijden om hard te vallen. Dus wees zuinig op je kop, en zet een helm op!

Wil je een helm reserveren dan moet je dat aangeven op het formulier bij aanmelding op www.sportdorpdeglind.nl. Een helm wordt zonder kosten beschikbaar gesteld.

advertentie
advertentie