Energiek Engels toneel in CineMec: Romeo and Juliet

22 augustus 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Op dinsdag 6 september vertoont CineMec het wereldberoemde theaterstuk Romeo and Juliet, uitgevoerd door de Kenneth Branagh Theatre Compagny in Londen. Shakespeare's Romeo and Juliet is de hartverscheurende, universele klassieke tragedie over verboden liefde. In CineMec ziet u een geheel vernieuwde versie van deze klassieker door het geroemde theatergezelschap de Kenneth Branagh's Theatre Company. Romeo and Juliet wordt vanuit Londen vertoond via satelliet en is te zien in CineMec Ede, Utrecht en Nijmegen.

Kenneth Branagh's Theatre Company

Na het succes van The Winter's Tale vertoont CineMec opnieuw een toneelstuk van Kenneth Branagh's Theatre Company: een compleet nieuwe versie van Shakespeare's Romeo and Juliet. Het stuk is een vroege tragedie van William Shakespeare over de onmogelijke liefde van Julia Capulet en Romeo Montague, twee jongelingen die verliefd worden, maar uit vijandig gezinde families komen. De regie van dit indrukwekkende theaterstuk is in handen van de Ierse acteur en regisseur Kenneth Branagh en choreograaf Rob Ashford (bekend van Cinderella en Ted 2). Richard Madden (Game of Thrones, Bastille Day), Lily James (Cinderella en Burnt) en Sir Derek Jacobi (Gladiator) schitteren in de rollen van Romeo, Juliet en Mercutio.

Shakespeare

Shakespeare wordt gezien als de grootste schrijver die Engeland ooit heeft voortgebracht. Niet alleen vanwege de kwaliteit van zijn werken, maar ook door zijn verrijking en enorme invloed op de Engelse taal. Nog steeds worden honderden woorden, uitdrukkingen en citaten van hem gebruikt. Zijn toneeloeuvre bestaat uit 38 tragedies, historische stukken en komedies over tijdloze, universele thema's die tot op de dag van vandaag gebruikt worden voor theater, opera's, musicals en films. Bekende voorbeelden zijn Hamlet, The Winter's Tale en natuurlijk Romeo en Juliet.

Waar & wanneer Engels Toneel: Romeo and Juliet

CineMec Utrecht, Ede en Nijmegen di 6 september 19.30 uur

Duur +/- 165 minuten

Tickets € 15,00 p.p. incl. drankje

Taal Engels gesproken Engels ondertiteld

Info & tickets www.cinemec.nl/events/branagh-theatre-romeo-and-juliet/

Meer cultuur

Naast grote blockbusters en arthousefilms haalt CineMec ook op andere wijze de wereld in huis. Live via satelliet worden voorstellingen van over de hele wereld uitgezonden. Ballet vanuit het Bolshoi Theater in Moskou, Opera vanuit The Metropolitan Opera in New York en kunstexposities van over de hele wereld. Ontdek het op www.cinemec.nl

advertentie
advertentie