Lezen en schrijven is niet voor iedereen vanzelfsprekend

29 augustus 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

De Week van de Alfabetisering 2016 komt er aan! Van 5 t/m 11 september krijgt Lezen en Schrijven de nodige aandacht.

2,5 miljoen mensen in Nederland hebben moeite met lezen, schrijven, rekenen en werken met de computer. Voor hen is het lastig om bijvoorbeeld een treinkaartje via een automaat te kopen, een kind voor te lezen of veiligheidsinstructies op het werk te lezen. Het aantal mensen dat laaggeletterd is groeit nog steeds.

In de Bibliotheek is een aparte plek ingericht, het Taalpunt, met een collectie boeken en andere materialen voor deze specifieke doelgroep. Het Taalpunt is voor alle mensen die op een of andere manier in contact staan met deze doelgroep. Bijvoorbeeld familie, vrienden, leerkrachten Nederlands in het basis- of voortgezet onderwijs, taalmaatjes, intermediairs en andere ondersteuners en begeleiders van deze groep laaggeletterden.

Het Taalpunt is ook bedoeld voor de groep laaggeletterden, die bezig zijn om de Nederlandse taal te leren of mensen die inburgeren in de Nederlandse samenleving.

De Bibliotheek beschikt ook over mogelijkheden om thuis vanaf een computer te oefenen met taal op verschillende niveaus. Het kan ook zijn dat men niet zo handig is met computers. Hiervoor zijn ook diverse mogelijkheden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Bibliotheek Scherpenzeel, Markstraat 59 (Kulturhus de Breehoek) tel 033 2773107 info@bibliotheekscherpenzeel.nl

advertentie
advertentie