Scherpenzelers positief over maatschappelijke ondersteuning gemeente

2 september 2016 om 00:00 Regio

SCHERPENZEEL Meer dan tachtig procent van de Scherpenzelers met een Wmo-voorziening is tevreden over de kwaliteit van die ondersteuning. Dat blijkt uit een onderzoek dat de gemeente Scherpenzeel heeft laten uitvoeren. Het zogenoemde cliëntervaringsonderzoek vindt jaarlijks plaats. Voor de zomervakantie werden 382 inwoners benaderd met een Wmo-voorziening. In totaal vulden 221 inwoners de vragenlijst in.

Uit het onderzoek blijkt volgens de gemeente dat 83 procent van de ondervraagden de kwaliteit van de ondersteuning goed vindt. ,,Eenzelfde percentage wist waar hij of zij terecht kon met de hulpvraag en 82 procent kan zich door ondersteuning beter redden." De meeste ondersteuning bestaat uit hulp bij het huishouden, een vervoersvoorziening, een hulpmiddel of begeleiding.

Ook over het contact met de gemeentelijke klantmanagers zijn de Scherpenzelers over het algemeen zeer tevreden, aldus de gemeente. Minder bekend bij de ondervraagden is de mogelijkheid om gebruik te maken van een onafhankelijk cliëntondersteuner. Naar aanleiding daarvan zal de gemeente Scherpenzeel de Wmo-gebruikers nadrukkelijker op die mogelijkheid wijzen..

advertentie
advertentie