Nieuwe orgeldocente Muziekschool Scherpenzeel

4 oktober 2016 om 00:00 Nieuws

Nieuwe orgeldocente Muziekschool Scherpenzeel.

Wegens het groeiend aantal orgelleerlingen heeft de muziekschool scherpenzeel een tweede orgeldocent benoemd. Naast Gerben Budding geeft nu ook Dinie Jager uit Nijkerk les aan onze school. De lessen worden gegeven op het orgel van de Grote Kerk van Scherpenzeel.

Dinie Jager stelt zich voor:

Muziek speelt een belangrijke rol in het leven. Bij ons thuis zat iedereen op muziekles. Orgel, piano en zang. Ik vond het zo leuk om orgel en piano te spelen dat ik besloot om muziek te gaan studeren. Tijdens mijn studie begon ik met lesgeven. Het is leuk om anderen enthousiast te maken en om ze met verschillende stijlen te laten kennismaken. Als je eenzelfde muziekstuk door verschillende mensen laat spelen hoor je telkens weer iets anders. Dat is wat muziek zo levendig maakt. Niet alleen de noten spelen maar leren om er muziek van te maken.

In Nijkerk ben ik als organist verbonden aan de Kruiskerk en de Vredeskerk en ik geef orgel- en pianolessen aan huis. Ook ben ik als dirigente werkzaam geweest bij verschillende koren waaronder een kinderkoor en het Nijkerks Vocaal Ensemble.

Het is fijn om zo veel met muziek bezig te zijn en om het door te geven aan je leerlingen. Het is goed om ze uit te dagen maar het is vooral van belang dat ze er plezier in hebben.

Er is nog plaats voor nieuwe leerlingen orgel en piano dus schroom niet en meld je aan via sms-scherpenzeel@live.nl

advertentie
advertentie