Hulpdiensten houden grote oefening in Scherpenzeel (video)

6 oktober 2016 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL De hulpdiensten hebben woensdag- en donderdagavond een gezamenlijke oefening gehouden in een leegstaande school aan de Glashorst in Scherpenzeel.

Bij deze zogeheten multidisciplinaire oefeningen deden politie, meerdere brandweerkorpsen uit de regio en de ambulancedienst mee. Dergelijke oefeningen worden jaarlijks op meerdere locaties in de provincie Gelderland georganiseerd.

Woensdag- en donderdagavond waren diverse scenario's op het terrein van de voormalige basissschool De Glashorst uitgezet. Op meerdere plaatsen in de school was brand ontstaan en moesten slachtoffers door brandweerlieden en ambulancemedewerkers worden gered.

Verder hadden krakers zich in de school verschanst bij een hennepplantage, waarbij de politie deuren moest forceren en boobytraps moest omzeilen om tot arrestatie te kunnen overgaan.Op het schoolplein waren twee auto's op elkaar gebotst, waarbij de inzittenden door brandweer- en ambulancepersoneel moest worden bevrijd.

Naast meerdere brandweerkorpsen werden woensdagavond in totaal zeven ambulances en acht agenten ingezet. Donderdagavond werden ook het Rode Kruis en medewerkers van de gemeente ingezet. Onder grote belangstelling van het publiek werd de oefening op beide avonden vanaf 19.00 uur tot ongeveer 21.00 uur gehouden.

Bron video: Luke Beens (YouTube)

advertentie
advertentie