Eerste overwinning voor TVS 1 in de eerste klasse

12 oktober 2016 om 00:00 Sport

Nadat de eerste wedstrijd in een gelijkspel was geëindigd werden vervolgens de twee uitwedstrijden met ruim verschil verloren. In De Meern werd het tegen S.V.O. 9-1 en in Tiel werd tegen Tielse TC met 8-2 verloren. Voor de vierde wedstrijd kwam Gispen 2 uit Culemborg op bezoek in de Breehoek en tegen deze opponent werd een mooie en verrassend grote overwinning behaald want door de 8-2 score werd de laatste plaats over gedaan aan de Culemborgers en is er weer enigszins aansluiting met de middenmoot.

In de openingspartij was het Jan van de Beek die in vier games won van Max de Jong en daarmee T.V.S. op voorsprong zette. In de tweede partij slaagde Edwin Vetkamp erin om een 2-1 achterstand weg te werken tegen Sander van de Berg door de twee laatste games met 11/6 en 11/1 te winnen. Door een nederlaag van Dennis Wijsbeek tegen Michel Cost brachten de gasten het verschil terug tot een punt. Het spannende dubbel werd door van de Beek en Vetkamp gewonnen door de beslissende vijfde game met 11/9 te winnen. Waardoor de pauze in ging met een 3-1 voorsprong.

Na de pauze vergrootte de T.V.S.-ers de voorsprong doordat Vetkamp, van de Beek en Wijsbeek alle drie hun partij in vier games wisten te winnen zodat de tussenstand op 6-1 kwam. In de achtste partij keek Vetkamp tegen Cost opnieuw tegen een 2-1 achterstand aan maar net als in zijn eerste partij kwam Vetkamp sterk terug en pakte hij met tweemaal 11/5 alsnog de zege en bleef daarmee ongeslagen in deze wedstrijd. Wijsbeek, enigszins gehinderd door een slepende blessure, verloor vervolgens van de Jong waarna van de Beek ook zijn derde winstpartij boekte door in de slotpartij een vlotte overwinning in drie games te behalen op van de Berg en daarmee de eindstand op 8-2 bepaalde.

In de inhaalweek staat op Dinsdag 18 Oktober de uitwedstrijd in Nieuwegein tegen het sterke V.T.V. 4 op het programma.

advertentie
advertentie