Overweldigende belangstelling voor bijeenkomst Oud-Scherpenzeel

30 oktober 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Op 25 oktober hield de Vereniging Oud-Scherpenzeel een bijeenkomst in partycentrum Boschzicht. Een recordaantal van 290 belangstellenden woonde de avond bij.

Voorzitter Wim van den Berg heette iedereen van harte welkom, in het bijzonder de heer Martin Wigtman, gids bij Stichting Grebbelinie in 't Vizier.

De heer Wigtman gaf een uitermate boeiende presentatie over de Duitse aanval op Scherpenzeel. Hij vertelde over de 700.000 Duitse soldaten die vanuit Gronau, vlakbij Enschede, richting Nederland kwamen. Hoe zij zich verspreidden en hoe de verdediging rondom Scherpenzeel werd opgebouwd.

Het was een geweldig, indrukwekkend verhaal waar veel onderzoek aan vooraf is gegaan.

Na de pauze werden filmbeelden van het Polygoon journaal uit 1940 vertoond over de wederopbouw van Scherpenzeel. Scherpenzeel behoorde tot één van de zwaarst getroffen gemeenten. Er waren mooie beelden van de bouw en de opening van verschillende panden aan Plein 1940 te zien.

Aan het eind van de avond bedankt de voorzitter iedereen voor de aanwezigheid en belangstelling. Het was ook deze keer een zeer geslaagde avond van Vereniging Oud-Scherpenzeel.

advertentie
advertentie