Bazaar brengt 31.008 euro op

1 november 2016 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE "Uiteraard zijn we weer heel blij met dit mooie bedrag", zegt Ruud Hazeleger, kerkrentmeester van de Hervormde Gemeente. De opbrengst (31.008 euro) komt ten goede aan het onderhoud van de Koepelkerk te Renswoude.

Ook de organisatoren en de circa tachtig vrijwilligers zijn blij met het mooie bedrag. Er is veel werk verzet bij de inrichting van de bazaar, de verkoop en bij het opruimen van de zalen van Rehoboth.

VEEL VOOR WEINIG Op beide dagen was er veel publiek, dat overigens precies wist wat het zocht. Waar de een zich direct stortte op de afdeling met elektrische apparatuur, snuffelde een ander graag op de tafel met allerhande spullen, zoals koppen, glazen, serviesgoed, vazen, trommes en nog veel meer. Iedere plekje was benut, of dat nu was bij de afdeling boeken, cd's en lp's of bij de grote sortering speelgoed. Dvd's, lp's en boeken voor jong en oud gingen voor weinig van de hand.

OLIEBOLLEN Was de opbrengst vorig jaar 34.000 euro, nu was men na afloop erg tevreden met het mooie eindbedrag van 31.008 euro.

Woensdag begon het met de verkoop van de oliebollen, die huis-aan-huis uitgevent werden en ook te koop waren voor supermarkt Emté. Ze vonden weer gretig aftrek.

,,Er zijn er ruim 10.000 oliebollen verkocht", vertelt Ruud Hazeleger.Dagen is men bezig geweest om alle zalen van Rehoboth in te richten en alle spullen uit te stallen. Ook moest de tent naast het gebouw weer opgezet worden. In de hal van Rehoboth waren worsten, ambachtelijke erwtensoep en rollades te koop, naast een stand van de evangelisatiecommissie.

KEUR AAN ARTIKELEN Liefhebbers gingen voor weinig geld met handenvol boeken naar huis. In de grote zaal, centraal in het midden, tafels met daarop een keur aan artikelen: van koppen en schotels tot vazen, glas- en aardewerk en bloempotten. Maar ook zelfgemaakt handwerk en zelfgemaakte advocaat, gebak, honing, cake et cetera. Groot was ook dit jaar de stand met bloemstukken, groot en klein, voor weinig geld. In de zaal met speelgoed, naast pluche beesten, puzzels en auto´s nog veel meer.

De jeugd kon een gokje wagen bij de enveloppenstands. In de bovenzaal konden bezoekers buksschieten. In de tent werden elektrische apparaten, radio's, toetsenborden, tv's en huishoudelijke apparaten te koop aangeboden. Van koffiezetmachines tot strijkbouten, van bijzettafeltjes tot dienbladen maar ook lampen en gereedschap.

AVONTUUR Jaap van 't Hol, Erik Lagerweij en Henk Meijer draaiden het Rad van Avontuur. Op die manier brachten ze 120 taarten aan de man. Ervaren kapsters zorgden ervoor dat je haar fraai geknipt werd of dat je met een nieuwe coupe naar huis kon.

DE LANTAARN De grote zaal werd zaterdagmiddag ontruimd en ingericht om gezamenlijk te kunnen eten in ´De Lantaarn´. Van dit lopend buffet maakten zo'n 120 mensen gebruik. Daarop volgde de veiling,

De onthulling van de opbrengst van 31.008 euro kon aan het eind van de avond op applaus van de aanwezigen rekenen.

advertentie
advertentie