Winnaars tuinkeuringen 2016 in de bloemen gezet

15 november 2016 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL Tijdens een drukbezochte avond in partycentrum Bodschzicht zijn de winnaars van de tuinkeuringen Scherpenzeel 2016 bekendgemaakt. Dieneke van Dijk en Tonnie Hietbrink van de tuinkeuringscommissie waren blij verrast met de grote opkomst.

Het kiezen van de mooiste voortuinen in Scherpenzeel was ook dit jaar weer een lastige klus geweest. De verschillen bij de beoordeling van de genomineerde tuinen waren in sommige gevallen zelfs heel klein gebleken. Met behulp van een beamer werd er een impressie gegeven van alle genomineerde tuinen. Vervolgens lichtte de vakjury de keuzes voor de winnende tuinen in de diverse categorieën tuinen uitgebreid toe. Alle winnaars werden door de tuinkeuringscommissie in de bloemetjes gezet.

Na afloop van de prijsuitreiking konden de aanwezigen genieten van een bijzonder interessante lezing van 'Bomendokter' Ton Sandig uit Achterveld. Deze specialist in het snoeien van fruitbomen wist allerlei praktische vragen vanuit het publiek in begrijpelijke taal en met veel humor te beantwoorden. Ook gaf hij handige tips en trucs voor bemesting en bestrijding van ziektes en ongedierte.Sandig geeft overigens regelmatig snoeicursussen in zijn eigen boomgaard aan de Jan van Arkelweg in Achterveld. Meer informatie hierover is vinden op zijn website: www.tonsandig.nl

De tuinkeuringscommissie Scherpenzeel kijkt weer terug op een geslaagde missie en gezellige avond. Voorlopig gaat de club even in winterslaap, maar volgend voorjaar zijn de leden van de commissie weer present om op pad te gaan voor de volgende editie van dit succesvolle lokale evenement. 

Uitslag tuinkeuringen:Kleine tuinen:1. Paulus Potterstraat 172. Bruinhorsterlaan 383. Eng 14. Holevoetplein 2935. 't Boschstuk 5

Grote tuinen:1. Stationsweg 4272. Doornboomspark 73. Stationsweg 3734. Ben Goerionplein 15. Burg. Roëll-laan 6

Landelijke tuinen:1. Huigenbosch 22. Gooswilligen 73. De Haar 74. Hopeseweg 145. Renes 121.

advertentie
advertentie