Set Up'69 dames winnen de derby van Renswouw

27 november 2016 om 00:00 Sport

Na de degradatie van Renswouw afgelopen seizoen is er weer sprake van een derby tussen Renswouw en de dames uit Scherpenzeel. Maar een echt spannende derby was het geen moment. Daar speelden de dames te gespannen voor en was Renswouw niet bij machte om het Set Up'69 heel erg moeilijk te maken. Set Up'69 won deze wedstrijd met 1-3.

Het was vanaf het begin een gelijk opgaande strijd waarin vooral het hoge fouten percentage ervoor zorgden dat er punten gescoord werden. Enigszins gespannen werd er aan de wedstrijd begonnen. Zoals de hele wedstrijd liep het tot halverwege de set redelijk gelijk op en aan het einde van de set werd de beslissing gemaakt. Set Up'69 kon het hoofd koel houden en haalde zo de eerste set binnen.

In de tweede set was de eerste spanning eraf en was het Renswouw die wat terug deed. Met goede serviceseries konden zij het de Scherpenzelers lastig genoeg maken om zo de punten te kunnen pakken. Set Up'69 kon de achterstand niet meer ombuigen en de tweede set was dan ook voor Renswouw.

Set Up'69 kon vervolgens hun vertrouwde spel weer oppakken. Weinig fouten in de service en goede verdedigende acties van Laurette Willems zorgden voor een voorsprong in de derde set. Renswouw had geen antwoord op de aanvallende acties van Set Up'69 en ook de derde set was in het voordeel voor Set Up'69.

In de vierde set kon Set Up'69 het karwei afmaken. Een goede blokkering en hard werken in de verdediging maakte dat Renswouw geen kans meer kreeg om de set te pakken. Solide pakte de Scherpenzelers dan ook de vierde set en de 1-3 winst in de wedstrijd. De opluchting was groot bij Set Up'69. Door deze winst klimmen ze naar de 4e plaats op de ranglijst.

Volgende week zaterdag 3 december speelt Set Up'69 dames 1 weer een thuiswedstrijd in De Breehoek om 17.30 uur.